פנקייק: המאכל הטעים והאהוב. איך הוא הפך להיות כל כך פופולרי? אולי כי הוא אחד מהמתכונים הקלילים ביותר להכנה וקינוח אולטימטיבי כמעט אחרי כל ארוחה? כולם אוהבים אותו, ממבוגרים עד ילדים קטנים והוא נחשב לאחד מהמאכלים הכובשים והפופולריים ביותר.
יש אין סוף סגנונות של הכנות פנקייק, ממתוקים ועד מלוחים. כמובן שאת הגרסה הבסיסית של הפנקייק העשוי מקמח, ביצים וחלב רובנו מכירים והוא לרוב המועדף על וכלם. אולי לא כולם יודעים - יש היום ברחבי העולם גרסאות נוספות שהשתכללו עם העידן המודרני.
פנקייק טבעוני עם חלב שהחולף שמזכיר את מרקם החלב, בנוסף חלב סויה, חלב שקדים ואפילו יוגורט טבעוני דליל. כל כך קשה לוותר על הפנקייק כך שהפכו אותו למאכל בריא יותר במשך השנים.
לאלו שאוהבים ללכת על בטוח, ריכזנו את המרכיבים הנחוצים לפני ההכנה.
זמן עבודה: 5 דקות.
זמן הכנה: 12 דקות.
רמת קושי: כל אחד יכול.
כשרות: חלבי כשר.
מרכיבים למתכון הכנת פנקייק (6-8 מנות)
- 1 כוס קמח לבן (140 ג')
- 1 כפית אבקת אפיה (5 ג')
- 1 שקית סוכר וניל (10 ג')
- 2 כפות סוכר (25 ג')
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן
- 1 כוס חלב (240 מ"ל)
- קמצוץ מלח (מהמלחייה)
- והכי חשוב – סירופ מייפל או שוקולד לפי עדיפות או תוספות נוספות מפנקות.
חסר לכם מרכיבים? מצאו עכשיו סופר באזורכם
הוראות הכנת הפנקייק
- מערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערה גדולה עם מטרפה עד שתקבלו בלילה חלקה.
- משמנים מחבת בשמן (אפשר גם בחמאה), תוכלו להשתמש במחבת רגילה רחבה, בעלת ציפוי שלא נדבק או מחבת להכנת פנקייק.
- כאשר המחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת.
- לאחר דקה, כאשר מופיעות בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק והוא מתחיל להזהיב, הופכים צד ומשאירים למשך דקה או שתיים נוספות. כך עושים עם כל הכמות של התערובת.
אין לכם כוח להכין? בחרו בית קפה עכשיו
טיפים לשדרוג הפנקייק
- אחרי שהכנתם את הבלילה אל תשפכו ישר למחבת, תמתינו מספר דקות כדי שכל המרכיבים יספגו אחד בשני.
- דרך נוספת שיכולה לשדרג לכם את הפנקייק היא להוסיף כפית סודה לשתייה.
- יש צורך להקפיד שיהיה מספיק רווח בין האחד לשני. תוכלו לשחק עם חום האש, כאשר אתם רואים שהפנקייק מתחיל להזהיב מהר מידי, תנמיכו מעט את האש ותגבירו שוב בהמשך.