במהלך ההריון, נשים רבות מחפשות דרכים לשמור על מראה מטופח ועל תחזוקת השיער, ופונות לביצוע החלקת שיער. אך האם החלקת שיער בכלל בטוחה במהלך ההריון? במאמר הבא נעמיק בסוגי החלקות שניתן לבצע בבטחה בתקופת ההריון ובדגשים הרפואיים לשמירה על בריאותך.
מה הם הדגשים הרפואיים להחלקה בהריון?
- ללקוחה בעלת בעיה בריאותית או שמצויה בשלבי הריון מתקדם (לאחר השליש הראשון) אסור לבצע החלקת שיער.
- ללקוחה ללא בעיה בריאותית המסכנת את שלומה (בעיות עור בקרקפת ודלקות עור) נבצע החלקת שיער במהלך ההריון עד חודש שני (שבוע 7-6) ולא מעבר. לאחר מכן, אסור יהיה לבצע החלקת שיער.
- בהחלקות שיער קיימים החומרים PPD ואמוניה (Ammonia) המאופיינים בריח חזק, בעת החלקת השיער נושמים אותם והוא לא נעים. הריח אינו אמור להזיק לבריאות האישה והעובר, אך מי שרגישה לריחות לא נעימים מומלץ שלא תיקח סיכון ותימנע מביצוע החלקה.
- קיימים מספר חומרים כימיים האסורים לשימוש במהלך ההריון, למשל: פורמלדהיד (Formaldehyde) או פורמלין (Formalin), אשר נמצאים בהחלקות שיער ברזילאיות או בהחלקות קריאטין המכילות פורמלין. לכן אסור להשתמש בשיטות אלו להחלקת השיער במהלך הריון.
- לאישה הריונית המעוניינת לבצע החלקת שיער, מומלץ לבצע רק החלקה אורגנית, כמובן עד שבוע 7-6 להריון מקסימום. חשוב לדעת שהחלקה אורגנית היא לא נקייה לחלוטין מחומרים כימיקליים, אך נחשבת לבטוחה בשל אחוזים נמוכים של חומרים כימיים.
- לעיתים אישה עלולה לפתח רגישות ואלרגיות לחומרים פעילים (PPD ואמוניה) בזמן ההריון, לכן מומלץ לבדוק שאין לה רגישות לחומרים אלו.
- בעת הריון בסיכון אסור לבצע החלקות שיער בכלל.
(צילום באדיבות: אדוראד לוין)
מה הן סוגי ההחלקות המותרות בתקופת הריון?
לפניכם החלקות השיער אשר מותר לבצע בהתאם לאישור משרד הבריאות:
- החלקת קראטין (פרמננט)
- החלקה אורגנית על בסיס חומצת אמינו אשר מתבצעת על ידי איש מקצוע מוסמך
קיימים מגוון מוצרים המאושרים על ידי משרד הבריאות, מומלץ לשאול מה הוא החומר שבו הספר משתמש, ולבדוק האם מופיע במאגר מידע תמרוקים של משרד הבריאות.
כמו כן, טרם החלקת השיער, על הלקוחה למלא הצהרת בריאות כדי לוודא שאין להם שום רגישות לאמוניה או ל-PPD.
מידע נוסף שכדאי לדעת
- חשוב להדגיש, בין אם הלקוחה הריונית ובין אם לא, יש לקחת בחשבון שהיא עלולה לפתח אלרגיה לחומרים בזמן ההחלקה עצמה ולגלות שהיא אינה יכולה להמשיך להשתמש בחומרים אלו. לכן, אם מגיעה לקוחה שטוענת לאלרגיה לחומרים אלו, נימנע מביצוע החלקה
- בהחלקה אורגנית יש חומרים שהוזכרו קודם: PPD ואמוניה - אלו חומרים פעילים שעלולה להיות רגישות אליהם ועלולים לגרום לפיתוח אלרגיה. חומרים אלו משולבים יחד לטובת ההחלקה והם הכרחיים לביצועה
- יש נשים שבתקופת הוסת יחוו פגיעה בתהליך ההחלקה, שכן השיער מפריש שומניות יתר ברמה מאוד גבוהה בשל ההורמונים המוגברים. תופעה דומה קיימת גם בהריון מתקדם. לכן מומלץ לבצע את ההחלקה כאשר הלקוחה לא נמצאת בעת וסת
(צילום באדיבות: אדוראד לוין)
החלקת שיער בהנקה - כיצד לבצע בבטחה?
מומלץ לחכות כ- 3 חודשים לאחר הלידה, כיוון שבתקופה זו ההורמונים עדיין מאוד פעילים בגוף. כדאי להמתין שהגוף יירגע ויתאזן ורק לאחר מכן להגיע לביצוע החלקת שיער.
בנוסף, יש נשים במהלך ההריון סובלות מסבוריאה ופצעי עור ולחץ. בעת סיום ההריון, מומלץ לבצע בדיקה אצל רופא עור / רופא משפחה לפני שמגיעים לבצע החלקה.
מתי אפשר לעשות החלקה בהריון?
ניתן לבצע החלקה בתקופת השליש הראשון להריון. לאחר מכן אסור לבצע החלקת שיער.
אלמוג כרמי הוא מעצב שיער ובעלים של "היכל היופי". כל המידע במאמר מטעמו בלבד.