כדי למצוא את המושג בדרך קלה ומהירה יותר אנא בחרו אות ראשונה בשם המונח:
IOS – מערכת הפעלה ניידת מבית אפל, המשמשת את מוצרי החברה. כגוןiPhone, iPod ו-iPad . המערכת מבוססת על ליבת מערכת ההפעלה. ב-9 בינואר 2007 המערכת הוצגה לראשונה כמערכת ההפעלה של ה-iPhone. השם IOS היה שייך במקור לחברת סיסקו מערכות ובחודש יוני 2010, אפל קיבלה את הזכות להשתמש בשם הזה והוא שונה.
PDF – פורמט קובץ חופשי ופתוח. מטרת הפורמט היא הצגה מדויקת של מסמכים ותכנים נוספים ללא תלות בפלטפורמה. סוג קובץ זה מאפשר הצגה והדפסה של טקסט באיכות גבוהה. הוא הומצא על ידי חברת אדובי מערכות וכיום מפותח על ידי ארגון התקינה הבינלאומי.
JPEG - פורמט נפוץ במיוחד של תמונה - ראשי תיבות של Joing Photographic Group. מאחר ואלגוריתם הדחיסה שלו מקטין את משקל הקובץ, מה שמאפשר לשתף ולשלוח אותו בקלות לאחרים ולהעלותו לרשת האינטרנט.
הקובץ הנ”ל פותח על ידי Joint Photographic Experts Group, אשר אלו ראשי התיבות של שמו. הינו תומך בצבעי 24-ביט והינו משמש רבות לאחסון תמונות דיגיטליות.
מושגים בסיסיים במחשב באות א'
אבטחת מידע (Data Security) – זהו תחום העוסק בהגנה מפני גישה, שימוש, חשיפה, שיבוב, ציתות, העתקה או השמדה של מידע ומערכות מידע מצד גורמים שאינם מורשים. בנוסף, המטרה היא לספק סודיות וזמינות של המידע ללא תלות בסוג המידע או בצורת האחסון – פיזית או אלקטרונית.
אחסון (Storage) – אחסון של קבצים שנמצאים בשרת מרוחק שהקשר איתו הוא באמצעות רשת מחשבים, ובפרט האינטרנט. עם שירות אחסון נתונים בענן, כל המידע הדרוש לכם יהיה נגיש עבורכם מכל מקום ובכל זמן.
אייקון (Icon) – בעברית "צלמית", הוא סמל חזותי בעל משמעות מוסכמת ידועה, ומטרתו להעביר מסר קצר וברור ללא שימוש במלל. הוא יכול לסמל מגוון תחומים שונים, לדוגמא, פוליטיקה, דת, תרבות ועוד.
אינטרנט (Internet) – רשת נתונים בעלת הקיף כלל עולמי. היא נוצרה כתוצאה מחיבורים רבים בין רשתות מחשבים, שאיפשרו תקשורת בין מחשבים רבים ברשתות רבות. האינטרנט הפך לחלק דומיננטי בהתפתחות כלכלית ותרבותית ברוב העולם.
אינטרנט אקספלורר (Internet explorer) – הוא דפדפן אינטרנט שפותח על ידי חברת מייקרוסופט, ושווק כחלק ממערכת ההפעלה של Windows. הוא מופיע כדפדפן ברירת מחדל במערכות של Windows של מייקרוסופט החל מגרסת 98 Windows. לאורך השנים יצאו מספר גרסאות שונות.
אינטרנט אלחוטי/וויי פיי (Wi Fi) – באמצעות רשת אלחוטית ניתן לעבור למצב מקוון ממספר גדול יותר של מקומות. ניתן להשתמש באינטרנט אלחוטי במכשירים טלפוניים ובמחשבים נייחים או ניידים שונים, כמעט בכל מקום. החיבור לרשת האלחוטית נעשה על ידי זיהוי של המכשיר על ידי הרשת על פי שם ספציפי וסיסמא.
אינטרנט שחור (Darknet) – סוג רשת בתחום תקשורת נתונים מסוג רשת תכסית. רשת שמתקיימת על פני תשתית אינטרנט אליה ניתן לגשת רק באמצעות תוכנה, הגדרה או אישור ספציפי לרשת, לרוב זה נעשה על ידי שימוש בפרוטוקולי תקשורת נתונים חריגים ופורטים לא-תקניים.
אינסטגרם (Instagram) – רשת חברתית שניתנת להורדה בחינם, היא נרכשה על ידי פייסבוק. ניתן לצלם בה תמונות וסרטונים קצרים ולשתף אותם ברשתות חברתיות שונות כמו; פייסבוק, טוויטר ועוד. האפליקציה מאוד פופולארית ויש בה מליוני משתתפים ברחבי העולם, בעיקר בקרב בני נוער. ניתן לעקוב אחרי משתמשים אחרים, לצפות ולהגיב להם.
אלט (Alt) – מקש במקלדת המחשב. ניתן להשתמש בו בשילוב עם מקש אחר לקיצורי דרך במחשב. הוא ממוקם בשני צדדי הרווח במקלדת.
אנדרואיד (Android) – זוהי מערכת הפעלה של טלפונים חכמים, טלוויזיות חכמות, שעונים חכמים ועוד. היא מתאימה לשימוש בטלפונים חכמים עם מסך מגע.
אנטי וירוס (Antivirus) – תוכנה שנועדה להגן על מחשבים מפני וירוסים שונים. האינטי וירוס אמור לזהות תוכנה מסוכנת למחשב, לפני שמבצעים התקנה של מערכת מסוימת ובכך למנוע את הסכנה והנזק שיכל להגרם.
אסקייפ (Escape) – מקש במקלדת המחשב, המשמש בדרך כלל אפשרות לצאת ממסמכים, קבצים או תוכנות במחשב.
אפל (Apple) – תאגיד רב לאומי המפתח מוצרי אלקטרוניקה ותוכנות מחשב. ישנם מוצרים רבים שהחברה עשתה והם נמכרים ברחבי העולם ומאוד פופולאריים. כגון; סדרת טלפונים חכמים, אוזניות AirPods, שירותי מוזיקהApple Music, חנות אפליקציות Apple Store, מחשבי iPad ועוד.
אפליקציה (App (application)) – יישום מחשב המיועד לתחומים שונים באמצעות אפליקציה מוגדרת. הוא ניתן לשימוש במחשבים ובטלפונים חכמים, בדרך כלל מורידים את האפליקציה ישירות למכשיר. הוא מיועד למטרות שונות, כגון; חדשות, משחקים, תקשורת, ספורט, ניהול לוח זמנים ועוד. ניתן למצוא אפליקציות ייעודיות כמעט לכל מטרה.
אקסל (Excel) – תוכנה ליצירת גליונות אלקטרוניים, היא ניתנת לרכישה או כחלק מחבילת אופיס. ניתן להשתמש בה במגזר הפרטי, הציבורי והעסקי. השימוש בתוכנה הוא רחב מאוד וגמיש וניתן להשתמש בו ככלי לחישובים שמכילים מספרים, תאריכים וטקסט.
אתחול (Reset) – פעולת אתחול במחשב משמשת למצב בו צריך לחלץ את המחשב מתקלה כלשהי שנקלע אליו. באמצעות אתחול מחדש, הוא חוזר למצבו ההתחלתי. הוא מפסיק את הפעולות של כל התוכניות שהיו במחשב באותו הרגע ומערכת ההפעלה נטענת מחדש.
אתר אינטרנט (Website) – אוסף של דפי אינטרנט המקושרים בניהם ולרוב שותפים לאותו תחום מסוים, ניתן להיכנס לאתרים דרך רשת אינטרנט באמצעות מכשירים ניידים, מחשבים נייחים וניידים ועוד. קיימים אתרי אינטרנט להמון סוגי עניין כמו אקטואליה, ביגוד, אוכל ועוד.
מונחים בעולם המחשבים באות ב'
באג (Bug) – זוהי תקלה במערכת מבוססת תוכנה. זוהי שגיאה לא צפויה ולא מתוכננת. זה בדרך כלל קורה כיוון שיש עיצוב פגום בתוכנה מסוימת, תכנון לקוי של האלגוריתם או מטעות בשלב התכנות ועוד.
בדיקת מהירות אינטרנט (Speed Test) – כלי לביצוע בדיקה המיועד לדעת מהי מידת המהירות של האינטרנט, במכשיר מסוים בו יש גלישת אינטרנט. קיימים מספר אתרים שמבצעים בדיקת מהירות גלישה בחינם.
ביוס (BIOS) – מערכת קלט ופלט בסיסית. זהו מנגון של חומרה וקושחה המשמש לאתחול המחשב, בנוסף גם להפעלת שגרות תוכנה אשר תומכות בקלט ובפלט. כאשר מדליקים את המחשב, זאת התוכנה הראשונה שפועלת ותפקידו לשמש לזיהוי התקני חומרה.
אולי יעניין אותך: טיפים למחשב שיעשו לך את החיים קלים יותר
ביט (Bit) – יחדית מדידה היא bit. סיפרה בינארית, יחידת הנתונים הקטנה ביותר שנמצאת במחשב.
בייט (Byte) – יחידת המידה היא b. יחידת מידה דיגיטלית של זיכרון מחשב, המורכבת מ- 8 סיביות. הבייט הוא יחידת מידע בינארית המייצגת תו כגון: אות, מספר או סימן.
בינג (Bing) – מנוע חיפוש אינטרנטי מבית חברת מיקרוסופט. מנוע החיפוש השני בתפוצתו. ישנו מאפיין בולט של מנוע החיפוש הזה, זאת הדרך בה הוא מציג את התוצאות, מטרתו היא להראות תוצאה מדויקת ואישית יותר. האלגוריתם יבין מה אתם מחפשים וכך ידע מה למצוא לכם בדיוק.
בלוג (Blog) – מאין יומן רשת שבו ניתן לכתוב סיפורים או פוסטים, מי שמנהל אותם כותב שם על חוויות אישיות, חדשות, מאמרים, ועוד נושאים שונים. גולשי האינטרנט יכולים להיכנס, לקרוא וגם להגיב. ניתן להקימו במהירות יחסית בעזרת מערכות ניהול תוכן.
בלוטוס (Bluetooth) – תקן פתוח לתקשורת רדיו, שידור וקליטה של גלי מיקרו. הוא משמש לתקשורת אלחוטית והוא נמצא במוצרים רבים כגון: טלפונים ניידים, מחשבים כלי רכב ועוד. בנוסף, לציוד היקפי למחשבים כמו: מדפסת או מקלדת. וציוד אישי כגון: דיבורית, אוזניות.
בקספייס (Backspace) - מקש במקלדת שתפקידו למחוק את התו שלפני הסמן.
ברירת מחדל (Default) – פעולה שעושה התוכנה או המכשיר, כאשר לא ננקטה כל פעולה בהקשר מסוים. המטרה של ברירת המחדל היא לעשות את התפעול פשוט ונוח יותר. לכן לברירת המחדל נבחרת האפשרות הקולעת לרצונם של רוב המשתמשים.
מושגים במחשבים באות ג'
גוגל (Google) – מנוע החיפוש הפופולארי ביותר בעולם. ניתן לחפש בו תוכן על אלפי נושאים שונים כמו: מאמרים, כתבות, בלוגים ועוד. הוא משמש כמנוע חיפוש מידע גדול מאוד, והוא ידידותי לשימוש לקהל הרחב.
גוגל דרייב (Google Drive) – שירות אחסון קבצים וסנכרונם למחשב האישי ולמכשירים ניידים של גוגל. ניתן לאחסן בו קבצים גדולים מאוד שלא ניתן לאחסן במקום אחר, והם נשמרים שם וניתנים לשיתוף במידת הצורך.
גוגל כרום (Google Chrome) – דפדפן מבית חברת גוגל, מאוד מהר הוא הפך לדפדפן מאוד מצליח. הוא פועל בכל מערכת הפעלה ובכל סודי המכשירים. ניתן לעבור בין המחשב נייד לבין הטלפון, ולבצע התאמה אישית.
גזור (Cut) – מקש במקלדת המחשב. הפקודה גזור מוחקת את מה שבחרתם מהמקור שבו היא הייתה, ובאמצעותה ניתן להעביר אובייקט מסוים במחשב כמו: טקסט, תמונה או קובץ, ליעד אחד בדרך קיצור.
גיבוי (Backup) – הוא נועד לשם יצירת עותקים למידע ונתונים ארגוניים חשובים שנמצאים במחשב. כך יש גיבוי במקרה שיש תקלה למחשב, וניתן יהיה לשחזר את כל המידע ולא לאבד אותו.
גיגה בייט (Giga Byte) – יחידת אחסון שבהן ניתן לשמור זיכרונות. במכשירים כמו: מחשב, טלפון ועוד. הגיגה בייט הוא עם נפח אחסון מאוד גדול והוא יכול להכיל הרבה פריטים. מכילה 1000 מגה בייט נרשמת ביחידות GB.
גלגלת עכבר (Mouse Wheel) – גלגל קטן שנמצא באמצע העכבר שמחובר למחשב, הוא עוזר לגלול בעמודי האינטרנט השונים למעלה ולמטה ועוזר לנוחות הגלישה באינטרנט.
גלילה (Scrolling) – זהו הפס שבצד או בתחתית חלונות ודפדפנים, באמצעותו ניתן לגלול את הדפים למעלה או למטה, ימינה או שמאלה.
גלישה (Surfing) – זהו מושג שיכול לשמש לתיאור כללי של שימוש באינטרנט, ובנוסף זוהי פעולה של דפדוף בדפי האינטרנט השונים. כאשר עוברים בין כל מיני אתרים, כתבות ומאמרים זוהי בעצם גלישה באינטרנט.
גלישה מאובטחת (Secure Connection) – זוהי גלישה שמגנה מפני וירוסים או תכנים שעלולים לפגוע במחשב. ישנם כלים שונים לאיתורם, הם סורקים את המחשב ואת הרשת בחיפוש אחר פרצות וחלקם גם מספקים מידע לסגור את הפרצות. במידה ויש במחשב שלכם גלישה מאובטחת אתם מוגנים ויכולים לגלוש ללא חשש.
גרירה (Dragging) – באמצעות גרירה ניתן לסמן פריט מסוים במחשב ולהעביר אותו למקום אחד שרוצים על המסך.
מושגים במחשב באות ד'
דואר אלקטרוני (Email) – משמש כאמצעי תקשורת אלקטרוני, המאפשר העברת מסרים כתובים ממחשב אחד למחשב אחר, וגם דרך מכשיר סלולרי. במידה והמחשבים או הטלפון מחבורים ברשת.
דומיין (Domain) – שם ייחודי המזהה אתר אינטרנט מסוים או כתובת דוא"ל ספציפית, שמבדיל אותם משאר האתרים בנמצאים ברשת. כאשר גולשים באתר, הדומיין מופיע בשורת הכתובת שבחלק העליון בדפדפן.
דוס (DOS) – מערכת הפעלה המתבססת על ממשק משתמש טקסטואלי. המערכת פועלת במערכות ממוחשבות רבות, בעיקר בארגונים מאוד גדולים.
דחיסת קבצים (Compression) – זהו תהליך שנועד להקטין גודל של קובץ מסוים שתופס הרבה מקום. את תהליך הדחיסה מבצעים על ידי תוכנה ייעודית. היעילות של תוכנית הדחיסה מאוד קשורה לסוג הקובץ שנדחס.
דיסק (CD) – דיסק עשוי מפלסטיק ועגול עם חור במרכזו. ניתן לאחסן בו נתונים כמו קבצים, סרטים, תמונות ועוד. ניתן להכניסו בכל מחשב ולהעביר קבצים ממחשב אחד לאחר. בנוסף, קיימת האפשרות להכניסו במכוניות למטרת השמעת מוזיקה.
דיסק און קי (Disk On Key) – מכשיר קטן מאוד שניתן לאחסן בו נתונים למחשב, כמו: קבצים, תמונות, מסמכים ועוד. ניתן לחברו בכל מחשב נייד או נייח ולהעביר ממנו קבצים.
דיסק קשיח (Hard Disk) – רכיב במחשב המשמש לשמירת נתונים דיגיטליים. בדיסק קשיח ניתן להכיל בדרך כלל כמות גדולה של נתונים לעומת זיכרונות אחרים, אך החיסרון שלו הוא שפעולתו איטית לעומת הזיכרון הפנימי של המחשב.
דליט (Delete) – זהו מקש במקלדת המחשב בו ניתן למחוק נתונים מסוימים במחשב. במצב של עריכת טקסט ניתן למחוק את התו של לפני או אחרי הסימון.
דף בית (Homepage) – הדף הראשי של האתר, אותו תראו כאשר תכנו לאתר מסוים. בעיקר נמצאים שם התכנים העיקריים של האתר, אופציות לקטגוריות שונות ובירור למידע נוסף אודות אותו אתר.
דף תוצאות חיפוש (Search Results Page) – דף התוצאות המוצג לאחר חיפוש באינטרנט. ככל שהוא יותר מתקשר לחיפוש הוא יופיע למעלה בתוצאות החיפוש וככל שהוא פחות רלוונטי הוא יהיה יותר למטה.
דפדפן (Browser) – תוכנה שמציגה דפי אינטרנט ומאפשרת לעבור בין דפים שונים. בדפדפן מכניסים כתובת אינטרנט והיא מציגה את דף האינטרנט שנמצא בכתובת זו. בתוכן המוצג ניתן לראות את המלל שנמצא בדף האינטרנט המבוקש, ולרוב גם הצגת גרפיקה ותמונות.
דרייבר (Driver) – תוכנית מחשב המאפשרת לתוכניות מחשב אחרות, לתקשר עם חומרה כלשהי או עם תוכנה אחרת הפועלת בפורמט שונה באמצעות מימוש הממשק שלה. המטרה המרכזית של הדרייבר היא הסתרת מידע.
מושגים במחשבים באות ה'
האקר (Hacker) – אדם המתמחה במחשבים ויודע להתגבר על בעיות מסובכות במחשב. לרוב יש לו את היכולת לפרוץ לתוך מערכות מידע ולפרטים אישיים של אנשים, וזה נחשב לעברה רצינית.
הדבק (Paste) – פקודה של העתקה במחשב. ניתן לבצע את זה לאחר שלוחצים על Copy (העתק) ולהדביק את האובייקט שנבחר, טקסט או תמונה ממקום אחד למקום בו רוצים להעתיק. ניתן לעשות זאת באמצעות המקלדת או העכבר.
הדפסה (Print) – פעולה ששולחת פקודה למדפסת והיא מדפיסה את הקובץ או הקבצים, שאותם בוחרים להדפיס. ניתן להדפיס על פי צבעים וכמות שבוחרים.
הודעת שגיאה (Error) – שגיאה המוצגת בדפדפן ואומרת לגולש שישנה בעיה ושהדף לא קיים. לפעמים הבעיה נובעת מקישור לכתובת לא נכונה, שמובילה את הגולש לדף שכנראה לא קיים.
הורדה (Download) – קבלת נתונים למערכת מקומית ממערכת מרוחקת. זהו סימון להורדה של תכנים במחשב, כגון: תוכנות, תמונות, מסמכים ועוד.
הורדת קבצים (Download Files) – ניתן להוריד מהאינטרנט כל מיני סוגי קבצים. לדוגמא, תמונות, סרטונים, מסמכים, אפליקציות ועוד. בדרך כלל רשום על הקובץ "הורדה" ואז ניתן לדעת שאפשר להוריד את הקובץ.
היסטוריית גלישה (Browsing history) – בהיסטוריה ניתן לראות את כל רשימת האתרים והקישורים שנכנסתם אליהם שגלשתם באינטרנט, מהימים האחרונים עד החודש האחרון. ניתן להיכנס שם לאתרים במידה ואתם רוצים לשחזר או ששכחתם.
היפרטקסט (Hyper Text) – זוהי צורה של ממשק למשתמש להצגת מסמכים. היישום המרכזי של המסמך שלו הוא הפניה למסמך אחר שנקרא – היפר קישור. במידה ולוחצים על היפר קישור ניתן לראות את המסמך המקושר.
המרת קבצים (File Convert) – ניתן להמיר קבצים לפורמטים שונים. ניתן להמיר קבצי וידאו, תמונות, מסמכים, סוגי קבצים ועוד. ניתן לבצע את זה אונליין באתרים להמרת קבצים, ללא צורך להורדת תוכנה מיוחדת.
העברת קבצים (Transfer Files) – אתרים שונים שקיימים באינטרנט בהם ניתן להעביר קבצים ממקום אחד למקום אחר, בדרך כלל זה נוח להעברת קבצים גדולים שלא ניתן להעביר בדרך אחרת, אתר לדוגמא: ג'מבו מייל.
העלאת קבצים (Upload Files) – ניתן להעלות קבצים, תמונות או וידאו בדפי אינטרנט שכוללים תכונת העלאה. זה משתנה מדף אינטרנט אחד למשנהו.
העתקה (Copy) – פקודה שלוחצים עליה לפני העברה. במידה ורוצים להעתיק קובץ כלשהו למקום מסוים, בוחרים אותו, לוחצים על Copy באמצעות המקלדת או העכבר, וכך ניתן להדביק אותו במקום אחר.
הקלדה (Type) – במקלדת המחשב ישנם כפתורים רבים שכל אחד מהם מבצע פעולה אחרת, כאשר לוחצים עליהם זאת בעצם הקלדה.
הרשאה (Permission) – אישורים לביצוע פעולות מסוימות במחשב. לא לכל הגולשים קיימת הרשאה להיכנס לאתרים מסוימים כיוון שהם חסומים. ההרשאה ניתנת רק למי שיש אישור מיוחד. לדוגמא, במקומות עבודה לא לכל עובד יש הרשאות לשינוי הגדרות המחשב המשרדי.
התחברות (Connection) – ישנם כמה סוגי התחברות: התחברות אוטומטית במחשב לאינטרנט ולאתרים מסוימים, או על ידי הגדרת פרופיל חדש. באתרים מסוימים, צריך קודם כל לבצע התחברות בשביל להתקדם באתר. לרוב ההתחברות מתבצעת על ידי שם משתמש וסיסמא אישיים. לפעמים ניתנת האופציה לשמור את פרטי ההתחברות באתר ובפעם הבאה ההתחברות תהיה אוטומטית.
התחל (Start) – פריט תצוגה שנמצא בשולחנות עבודה רבים, הוא בעצם מאפשר למערכת ההפעלה לגשת אל תוכנית מסוימת ולהתחיל אותה.
התקן (Device) – מכשיר כללי, זה יכול להיות מחשב נייד או נייח. או כל אביזר חיצוני שמחובר למחשב, מקלדת, עכבר, מדפסת ועוד.
התקנה (Install, Setup) – כאשר רוצים להפעיל תוכנה מסוימת או קובץ במחשב, בשביל שהוא יעבוד צריך להתקין אותו. כל תוכנה שלא הייתה קיימת במחשב צריך להוריד אותה ולהתקין.
מצאו מומחה לאבטחת מידע באזורכם
מושגי מחשב באות ו'
ווינדוס (Windows) – מערכת ההפעלה שנמצאת במחשב, של חברת מייקרוסופט. היא פועלת היום במחשבים אישיים ושרתים. היא פופולארית בכל העולם.
ווטסאפ (Whatsapp) – יישומון ותוכנה חינמית שנועדה להעביר מסרים כמו טקסט, תמונות, קבצי וידאו ועוד. משתמשים בה בכל העולם והיא בבעלות פייסבוק. בווטסאפ ניתן לקיים שיחות אישיות או קבוצתיות, בטקטס או בווידאו עם מספר משתמשים רב.
ווטסאפ ווב (Whatsapp Web) – ניתן לפתוח ולהשתמש ביישומון במחשב, באמצעות סריקה שנמצאת באפליקציה במכשיר הנייד.
וורד (Word) – מעבד תמלילים, הוא מגיע כחלק מחבילת אופיס. ניתן להשתמש בו למגוון אפשרויות כתיבה שונות. הוא יכול לשמש למטרות עבודה או פנאי.
ויראלי (Viral) – תמונה או סרטון ברשת שהפכו לפופולאריים מאוד מהר כתוצאה מתהליך של שיתוף גולשים באינטרנט, בדרך כלל באמצעות אתרי שיתוף וידאו או ברשתות חברתיות מקוונות.
וירוס (Virus) – קוד זדוני המשכפל את עצמו בכך שהוא משנה קוד של תוכנות מחשב אחרות. לאחר שהשכפול מצליח, התכונה שהקוד שלה השתנה בעצם "נגועה" בוירוס ואז נוצרת סכנה למחשב.
וירטואלי (Virtual) – במחשב ישנם שירותם אינטרנטיים שונים, שמחליפים שירותים שקיימים פיזית בעולם האמיתי. לדוגמא: חנות בגדים ווירטואלית, למעשה מאפשרת להסתכל על בגדים ולרכוש אותם ולהרגיש כאילו זאת חנות אמיתית.
מושגי מחשב ואינטרנט באות ז'
זום (Zoom) – פלטפורמה שנועדה לקיום שיחות וידאו. ניתן להשתמש בה דרך מכשירים סלולריים או מחשבים. התוכנה מאוד פופולארית ברחבי העולם.
זיכרון (Memory) – מערכת במחשב לאחסון מידע, לשימוש מידי במחשב. זיכרון המחשב פועל במהירות גובהה בהשוואה לאחסון שהוא איטי יותר.
זיכרון RAM (RAM) – ישנם סוגי זיכרון למחשב, כולם מתאפיינים ביכולת המעבד לגשת ישירות לכל תא בזיכרון לפי כתובתו, לכתוב בו ולקרוא ממנו.
זיכרון ROM (ROM) – זיכרון לקריאה בלבד. זהו אמצעי לאחסון נתונים, דמוי זיכרון מחשב. הוא מכיל נתונים שנכתבים בו פעם אחת ונקראים ממנו פעמים רבות.
זיכרון מטמון (Cache) – רכיב חומרה או תוכנה האוסף נתונים על בסיס ערכים מקוריים אשר נמצאים במיקום אחר, או שהופקו קודם לכן באמצעות חישוב כלשהו. בזכות המטמון ניתן לשלוף מחדש מידע במהירות.
זמן טעינה (Load Time) – מהרגע שהגולש מקליק על אתר מסוים, לוקח זמן עד שהאתר מסיים להיטען ונפתח, וזה בעצם זמן הטעינה.
מושגים בסיסיים במחשבים באות ח'
חומרה (Hardware) – חלקים פיזיים שנמצאים במחשב או בהתקן אחר. לדוגמא, טלפון סלולרי, מחשבים או כל ציוד תקשורת אחר. זה אמור להיות אובייקט שניתן למשש אותו.
חומת אש (Firewall) – מערכת לניטור וחסימת התקשרויות לא רצויות לרשת האלקטרונית, או במחשב. המערכת הזו חשובה מאוד במערכת האבטחה של רשתות מחשבים, בשילוב עם מערכת אנטי וירוס ומוצרי אבטחה נוספים.
חיבור (Connection) – החיבור למחשב יכול להתבצע בשני דרכים. דרך כבל או דרך טכנולוגיית ויי פי.
חלון (Window) – אזור חזותי תחום, פני המסך בממשק משתמש גרפי, זה גורם לסדר וארגון השימוש בממשק המשתמש. קיימות תוכנות ותכונות ניהול חלונות רבות והן מאפשרות לסדר את החלונות על פי תבניות מוגדרות מראש.
מושגי מחשב באות ט'
טיק טוק (Tik Tok) – פלטפורמה לשיתוף וידאו. ניתן לצלם בה קטעי וידאו קצרים מסוגים שונים, בעורך 3 שניות עד דקה. הפלטפורמה הפכה למאוד פופולארית ברחבי העולם.
טעינה (Load) – כאשר תוכניות שונות במחשב עוברות עיבוד נתונם ולוקח להם זמן להיפתח, הן עוברות תהליך טעינה עד שהתוכנית נפתחת.
טרה בייט (Terrabyte) TB – יחידת מדידה היא TB. אחת מיחידות המדידה של מקום האחסון על הכונן הקשיח של המחשב. טרה בייט אחד שווה 1000 ג'יגה בייט.
מושגים בעולם המחשבים והאינטרנט באות י'
יאהו (Yahoo) – מנוע חיפוש אמריקני שמפעיל שירותי אינטרנט, האתר יאהו מאוד פופולארי בחרבי העולם, יש בו מעל 500 מיליון כניסות בכל יום.
יישום (Application) – סוג של תוכנת מחשב או אפליקציה, שניתן לבצע בה משימות שאותן המשתמש מבקש לבצע באמצעות פלטפורמה מוגדרת. ישנם סוגים שונים של יישומונים שעונים על צרכים שונים.
מושגים במחשבים באות כ'
כונן (Drive) – הכונן יכול לאחסן ולקרוא מידע, הוא מאחסן קבצים ותוכניות המשמשים את המחשב. לדוגמא, כאשר כותבים בוורד, התוכנית נטענת מהכונן וכאשר שומרים את המסמך הוא נשמר בכונן.
כונן קשיח (Hard Drive) – רכיב במחשב המיועד לשמירת נתונים. הוא יכול להכיל בדרך כלל כמות גדולה של נתונים, בצורה אמינה, בנפח גדול ובזמן גישה קצר.
כונן רשת (Network Drive) – בכונן זה משתמשות מערכות Windows ועוד, לצורך קישור אות כונן מקומי לתיקייה משותפת ברשת מחשבים. מי שנכנס לקבצים בכונן יוכל לבצע בהם שינויים בהתאם להרשאות שלו.
כונן תקליטורים (Disk Drive) – מכשיר אלקטרוני המסוגל לקרוא נתונים מדיסק באמצעות אופטיים. בעבר השימוש היה לשמירת מוזיקה ובהמשך להפעלת משחקים.
כרטיס מסך (Graphics Card) – רכיב האחראי על הצגת הפלט החזותי אשר מפיק המחשב על גבי המסך. כמעט כל התוכניות מייצרות פלטים חזותיים, כרטיס המשך הוא רכיב החומרה האחראי לקחת פלט זה ולשדר למסך איזה נקודות להאיר על הצג שנוכל לראות את הפלט.
כרטיס רשת (Network Card) – חומרת מחשב המאפשרת למחשב להתחבר לרשת מחשבים.
כתובת אינטרנט (URL, Site Adress) – זהו כתובת האתר שאילו נכנסים לכל דף שבכל אתר אינטרנט, ניתן להזין אותו בדפדפן בשורת הכתובת למעלה במקום החיפוש.
מונחים בעולם המחשבים באות ל'
לא מקוון (Offline) – כאשר אין חיבור לאינטרנט, אז זה אומר שהוא במצב לא מקוון ולא ניתן לבצע פעולות. לרוב זה קורה כאשר חיבור הווי פי לא תקין, או החיבור נקטע וצריך להתחבר מחדש.
לוח אם (Motherboard) – המשטח המרכזי הראשי של מחשב או מכשיר אלקטרוני מורכב אחר, שמתנהלות בו פעולות פנימיות של המחשב או של מכשיר אחר.
לייק (Like) – כפתור סימון פופולארי שנמצא ברשתות החברתיות, כגון: פייסבוק, אינסטגרם, בלוגים ועוד. סימון לייק מעיד על אהבה ופירגון לתמונה או לתוכן מסוים.
לינוקס (Linux) – משפחה של מערכות הפעלה שמבוססות על ליבת לינוקס. לינוקס מבוססת על פיתוח תוכנה חופשית וקוד פתוח.
מושגי מחשב באות מ'
מאפיינים (Properties) – לכל קובץ במחשב יש רשימת מאפיינים, שבהם מפורטים הפרטים שלו כמו גודל, סוג הקובץ ועוד. באמצעות הקשה על המקש הימני של העכבר ניתן לגשת לתפריט המאפיינים.
מאק (MAC) – סדרת מחשבים המיוצרת על ידי חברת אפל. מחשבי מאק מחולקים לכמה סדרות, מחשבים נייחים ומחשבים ניידים.
מגה בייט (Megabyte) MB – יחידת מידה של שטח אחסון בכונן הקשיח של המחשב. מגה בייט אחד שווה למיליון בייטים.
מגה הרץ (Mega Hertz) MHz – יחידת מדידה היא MHz, יחידת מידה לתדירות במערכת היחידות הבינלאומית. היא מתארת את מהירות המעבד של המחשב. ניתן ליישם את היחידה על כל אירוע מחזורי.
מהירות הורדה (Download Speed Time) – כשאר מורידים קבצים מסוימים באינטרנט, ישנה מהירות הורדה. היא יכולה להיות איטית או מהירה, בדרך כלל זה קשור לנתונים הנמצאים במחשב. לדוגמא, במידה והמחשב עמוס בקבצים ייתכן וההורדה תהיה איטית יותר.
מהירות העלאה (Upload Speed Time) – יש מספר משימות שדורשות העלאה במחשב, כמו מספר רב של תמונות או וידאו באיכות גבוהה, גיבוי נתונים מדיסק קשיח לענן ועוד. חברות התשתית בארץ מספקות את מהירות העלאה.
מודם (Modem) – התקן המפענח מידע דיגיטלי על גל נושא בתווך מסוים, וכך מאפשר שידור וקליטה של מידע. המודם ממיר אותות קול אנלוגיים, המגיעים אליו מרשת הטלפון, אל אותות דיגיטליים – שפת המחשב ולהיפך.
מולטימדיה (Multimedia) – באמצעות מולטימדיה ניתן לנהל ולהפעיל מספר סוגים של מדיה בסביבה תפעולית ממוחשבת אחת. יישום מולטימדיה יכיל לרוב שילוב של קול ותמונה.
מחיקה (Delete) – מקש במקלדת שתפקידו למחוק את התו שלפני המיקום של הסמן. זה יכול להתבצע במהלך טקסט או פקודה במחשב.
מחשב (Computer) – מכונה אלקטרונית שיכולה לעבד נתונים על פי תוכנה, כאשר ישנן רצף פקודות שנתונים מראש. המחשב עשה מהפכה והוא חלק בלתי נפרד מחיינו במאה העשרים ואחת. כיום, השימוש בו נעשה כמעט בכל תחום.
מחשב אישי (Personal Computer, PC) – מחשב שמועד לשימוש ביתי או לעבודה, למשתמש אחד או מספר משתמשים. המחשב האישי עבר התפתחות רבה עם השנים ושכלולים שונים.
מחשב נייח (Desktop) – מחשב הנמצא במיקום קבוע אחד, בבית או במקום העבודה. לא ניתן להעבירו ממקום למקום. המחשב הנייח עבר התפתחות עם השנים, והוא היום מגיע בצורה הרבה יותר קלה ופחות כבדה כמו שהיה בעבר.
מייקרוסופט (Microsoft) – חברת תוכנה, מחשבים ומוצרי אלקטרוניקה אמריקאית רב לאומית. היא אחת מחברות טכנולוגית המידע הגדולות ביותר בארצות הברית. מוצרי החברה שלהם ידועים בכל העולם.
מייקרוסופט אדג' (Microsoft Edge) – דפדפן אינטרנט שפותח על ידי חברת מיקרוסופט לפני מספר שנים.
מייקרוסופט אופיס (Microsoft Office) – חבילת יישומים משרדיים תוצרת חברת מייקרוסופט. החבילה יצאה לראשונה בשנת 1993. לאורך השנים יצאו מספר גרסאות מתקדמות נוספות.
מם (Meme) – משתמשים במילה זו לתאר תמונות המלוות בטקסט, לרוב לצורך שעשוע. השימוש במם באינטרנט בשנים האחרונות הפך לתופעה נפוצה ומוכרת.
ממשק (Interface) – משמש להפשטה של מחלקות התוכנה ומגדיר את הפונקציונליות שעל כל מחלקה לממש כדי להיות שייכת אליו. במידה ואובייקט עושה שימוש בממשק מסוים, דבר זה אומר שלאובייקט תהיה התנהגות מסוימת.
ממשק אינטראקטיבי (הידודי) (Interactive Interface) זהו המרחב שבו מתרחשים אינטראקציות בין בני אדם למכונות.
מנוע חיפוש (Search Engine) – מערכת שבה ניתן לאתר מידע דיגיטלי מסוגים שונים, שנמצא במחשב עצמו או במערכת מידע. בעזרת מנוע החיפוש ניתן לצמצם את הזמן הנדרש כדי למצוא מידע.
מסך (Screen, Monitor) – זהו התקן פלט של המחשב, הצג מתחבר למחשב דרך כרטיס גרפי שמעביר לו את המייצג – תמונה עומדת או תמונה נעה. כך ניתן לראות את כל מה שאנחנו מבצעם במחשב.
מסך מגע (Touch Screen) – המסך משמש אמצעי פלט ויזואלי כמו כל מסך מחשב אחר, בנוסף הוא משמש כאמצעי קלט מסוג אמצעי הצבעה. ניתן לגעת בו באמצעות הידיים ולבצע פעולות שונות.
מסמך (Document) – זהו פורמט לקבצי טקסט. הפורט יכול לכלול טקסט, תמונות, טבלאות, נוסחאות ועוד. בנוסף הוא משמש כפלטפורמה לפתרונות מחשוב שונים.
מעבד (CPU, Processor) – יחידת עיבוד מרכזית במחשב. זהו רכיב חומרה במחשב המבצע את הפקודות המאוחסנות בזיכרון המחשב.
מעבד תמלילים (Word Processor) – תוכנה המשמשת להקלדה, עריכה ועיצוב של מסמכים. עיבוד תמלילים היה אחד מהשימושים הראשונים במחשב האישי והוא נפוץ מאוד בימנו.
מערכת הפעלה (Operating System) – רכיב חיוני בכל מחשב. תוכנה המנהלת את משאבי החומרה והתוכנה במחשב. היא מספקת את התשתית הנחוצה להרצה של יישומי ההפעלה המתבצעת כאשר עושים אתחול בהדלקת המחשב.
מפרט (Specification) – סוג של תקן טכני. מתייחס לעיתים קרובות למערכת דרישות שיש לספק. המונח משמש בצורה שונה בהקשרים טכניים שונים. לרוב הם מתייחסים למסמכים מסוימים או למידע מסוים בתוכם.
מקוון (Online) – מצב בו המחשב מחובר לרשת האינטרנט וניתן לגלוש בו. במצב שהוא לא מקוון לא ניתן לגלוש באינטרנט.
מקלדת (Keyboard) – מקלדת במחשב משמשת כהתקן קלט להזמנת תמליל אל המחשב. במקלדת יש תווים שונים, אותיות, מספרים, סימני פיסוק, סימנים אחרים ומקשי ניהול.
מונחים במחשבים באות נ'
נגישות (Accessability) – אפשרויות נגישות מאפשרות שימוש נוח במחשב לאנשים בעלי מוגבלויות שונות.
ניווט (Navigation) – ניווט שמבצעים במהלך הגלישה באינטרנט, במקורות מידע שונים ועוד.
מונחים במחשבים ואינטרנט באות ס'
סוג קובץ (File Type) – ישנם קבצי פורמטים שונים וכל אחד מהם הוא למטרה נפרדת, כל קובץ מכיל נתונים שונים.
יש פורמט מוזיקה, פורמט תמונה ועוד. הם בדרך כלל מסומנים על ידי סיומת ייחודית.
סוס טרויאני (Troyan Horse) – סוס טרויאני היא תוכנת מחשב מזיקה המנסה לחדור למחשב כאשר היא מתחזה לתוכנה תמימה ותקינה. הוא מופיע בדרך כלל כקובץ מצורף לדואר האלקטרוני או כתוכנה חופשית להורדה, בנוסף הוא יציג פעילות משעשעת כדי לגרום לגולשים להעביר אותה הלאה לעוד אנשים.
סיבית (Bit) bit – זוהי ספרה בינארית. יחידת הנתונים הקטנה ביותר שמשתמש המחשב. היא יכולה להכיל ערך 0 או 1 בלבד.
סל המחזור (Recycle Bin) – זהו מקום אחסון זמני במחשב, ונכנסים אליו קבצים שנמחקו על ידי המשתמש. הם עדיין לא מוסרים סופית ממערכת הקבצים. ניתן להיכנס לסל המחזור ולראות שם את הקבצים שנמחקו, להחזיר אותם במידת הצורך או למחוק אותם סופית.
סיסמה (Password) – באופן כללי במערכות שונות במחשב בזמן גלישה, ניתנת האפשרות ליצור סיסמא על מנת שהכניסה תהיה מאובטחת. הסיסמא יכולה להיות באתרים, כתובת מייל וחשבונות שונים. את הסיסמא יש לזכור ובמידה ושוכחים ניתן לשנות אותה.
ספרייה (Library) – אוסף של תת-תוכניות המשמשות לפיתוח תוכנה. הן מכילות קוד או מידע, שמספקים שירות לתוכניות עצמאיות. ניתן לשתף ולשנות קוד או מידע באופן מודולרי.
מונחים בעולם המחשוב באות ע'
עדכון תוכנה (Software Update) – גרסאות של תוכנות שנמצאת במחשב מתעדכנות כל כמה זמן, וחשוב לבצע עידכון מכמה סיבות. העידכון בדרך כלל משופר יותר וכך הביצועים של אותה התוכנה ישתפרו.
עוגיות (Cookies) – באמצעות עוגיות ניתן לעקוב ולאגור מידע אחר הגולש באתר האינטרנט. בנוסף, ניתן לשמור העדפות של אותו משתמש.
עכבר (Mouse) – העכבר מחובר עם כבל למחשב, ובאמצעותו ניתן לעשות את כל הפעולות במחשב על פי תנועת ידו של המשתמש במרחב. יש לו שני כפתורים מצדדיו.
מושגים בעולם המחשוב באות פ'
פוור פואינט (Power Point) – חלק מחבילת אופיס מאת חברת מייקרוסופט. זוהי תוכנת מצגות המאפשרת יצירה של שקופיות והצגתן בזו אחר זו על מסך מחשב מלא. בשקופיות ניתן לכלול טקסט, תמונות, טבלאות ועוד.
פוטושופ (Photoshop) – תכנית עריכה גרפית שפותחה על ידי חברת אדובי מערכות. התוכנה נפוצה ביותר בשוק. פותחו גרסאות רבות לאורך השנים. בתוכנה יש כלי גרפיקה מתקדמים, והיא פופולארית ביותר לאנשי מקצוע וחובבים.
פורטל (Portal) – אתר אינטרנט המספק נקודת התחלה או שער למקומות אחרים ברשת האינטרנט. לרוב הם מספקים אפשרויות של התאמה אישית למשתמשים בהם.
פורמט (Format) – תקן מבנה קובץ. קיימים פורמטי קבצים שונים, וכל אחד מהם הוא למטרה נפרדת. לדוגמא: פורמט תמונה PNG, או פורמט מוזיקה MP3.
פייסבוק (Facebook) – רשת חברתית פופולארית ברחבי העולם. היא נוצרה לשם חיבור ווירטואלי בין אנשים. המשתמשים יכולים לשתף את הפרטים שלהם בפרופיל אישי (feed) שהם מקימים. הם יכולים לפרסם תמונות, סרטוני וידאו, תחומי עניין ועוד. ניתן גם לפתח שיחה בפייסבוק בין משתמשים שונים. בשנים האחרונות פייסבוק הפכה למעצמה.
פיקסל (Pixel) – יחידת מידע גרפית בסיסית במחשב, המתארת נקודה בתמונה דיגיטלית. החלק הקטן ביותר של הקווים, התווים והצורות שעל צג המחשב או בתמונה מודפסת.
פיראטי (Piracy) – תוכנה פיראטית היא תוכנה שאינה חוקית, כיוון שהיא מעתיקה חומרים מעמודים מקוריים ומפרסמת אותם ברשת האינטרנט. בעצם תוכנה זו מפרה זכויות יוצרים.
פלט (Output) – המידע שהמחשב מציג על המסך הוא פלט. ישנו פלט ראייתי, לדוגמא: דרך הדפסה. ופלט שמיעתי לדוגמא: דרך רמקול או אוזניות המחוברים לכרטיס קול.
פריסה (Extraction) – פעולה של פריסת קובץ מסוים למספר קבצים שונים.
פריצה (Hacking) – פעולה לא חוקית שמבצע פורץ (האקר) למחשב, על מנת לגנוב או לדלות מידע, פרטי או חסוי של משתמשים שונים.
מושגים בתחום המחשבים באות צ'
צרופה (Attachment) – קובץ המצורף להודעת דואר אלקטרוני שנשלחת. זה יכול להיות קובץ, מסמך, תמונה, מצגת ועוד, להודעת טקסט הנשלחת.
צריבה (Burning) – בתהליך הצריבה מבצעים העברה של קבצים מסוימים לדיסק קשיח ריק. לדוגמא: העברת תמונות, סרטי וידאו, מוסיקה ועוד.
מונחים בתחום המחשוב והאינטרנט באות ק'
קובץ (File) – הקובץ נמצא במערכת המחשב וניתן לאחסן בו מידע, שזמין לתוכניות מחשב לקריאה או לכתיבה. קובץ אמור להישאר במחשב לטווח ארוך באמצעי אחסון כמו דיסק און קי.
קוד (Code) – זהו ברקוד דו-ממדי, מקודד בו מידע טקסטואלי בצורה גרפית. הוא יכול להכיל כמות גדולה של נתונים. השימוש בקוד נפוץ בכל העולם.
קודק (Codek) – התקן או תוכנת מחשב שמסוגל לקודד ולפענח זרם נתונים או אותות דיגיטליים. קודק משמש בעיקר לצפייה או עריכת וידאו.
קונטרול (Control) – מקש במקלדת שפעולתו לרוב מתבצעת יחד עם מקשים נוספים, שעושים יחד פעולה מסוימת. מיקום המקש לרוב קיים באחד או בשני צדדי הרווח שבתחתית המקלדת.
קילו בייט (Kilobyte) KB – יחידת מדידה היא KB. אחת מיחידות המידה של מקום האחסון על הכונן הקשיח של המחשב. קילו בייט אחד שווה לאלף בתים.
קישור (Link) – באמצעות קישור ניתן לגלוש באינטרנט, הוא מאפשר לעבור מדף אחד לאחר. הקישור פועל מבלי שיש צורך לדעת היכן בדיוק נמצא היעד עצמו שמחפשים. הקישורים מקשרים את הדף הנוכחי לדפים אחרים, ובזכותם השימוש בניווט ברשת האינטרנט נוח.
קלט (Input) – הנתונים והמידע שהמחשב קולט. באמצעות המקלדת, העכבר או בכל דרך אחרת.
מושגי מושב באות ר'
ראוטר (Router) – מודם אלחטוי, רכיב תקשורת מחשבים שנועד להפצת חבילת נתונים ברשתות תקשורת, מרשת אחת לרשת אחרת. לדוגמא: מרשת האינטרנט, לרשת הפרטית של המשתמש הביתי.
רווח (Space) – מקש במקלדת שנועד ליצור רווח בין סימנים כתובים ומילים. לאחר שלוחצים על המקש נוצר רווח ונתן לכתוב את המילה הבאה.
רוחב פס (Bandwidth) – כמות הנתונים שניתן להעביר בקו בתקשורת בזמן נתון. רוחב הפס נמדד בסיביות לשנייה. במהלך השנים נוצרה בעיה באינטרנט עם הרוחב פס, כיוון שהכמות של הסיביות גדלה מאוד עם המעבר של דפים טקסטואליים לדפי מולטימדיה.
רזולוציה (Resolution) – שינוי בגודל של תמונות או קבצים שונים. לדוגמא: ככל שמתקרבים לתמונה הרזולוציה גדלה. המונח נמצא בשימוש בתחומים רבים, צילום, דפוס, מוזיקה ועוד.
רשת (Network) – רשת מחשבים המתפרסת על אזור גאוגרפי מוגבל. בדרך כלל זה בבניין אחד או בבניינים סמוכים. רשת כמו מתאפיינת ברוחב פס גבוה יחסית ובזמן השהייה נמוך יחסית.
מונחי מחשוב באות ש'
שדה חיפוש (Search Field) – שדה טקסט המותאם לביצוע חיפושים מבוססי טקסט באוסף ערכים גדול. ישנם חלונות רבים הכוללים שדה חיפוש בסרגל הכלים. זיהוי שדה החיפוש הוא על ידי זכוכית מגדלת.
שולחן עבודה (Desktop) – שולחן העבודה הוא הכינוי למסך הראשי של מערכת ההפעלה. זהו הדבר הבסיסי במחשב שבו רואים את כל הקבצים שנמצאים במחשב.
שחזור (Recovery) – פעולה שניתן לבצע על מנת לבטל שינויים שבוצעו לאחרונה במערכת. השחזור נעשה במקרים בהם ישנן בעיות רציניות, לאחר שניסו מספר פעולות אחרות שלא עזרו.
שטרודל (at) @ - הסימון הוא @. מקש במקלדת שנועד לשימוש בכתובת דואר אלקטרוני שנועד להפריד בין שם המשתמש ושם השרת שמארח את תיבת הדואר האלקטרוני.
שיפט (Shift) – מקש במקלדת המחשב. השימוש בו נעשה לפקודה שנועדה לרוב להחלפה זמנית בין אותיות גדולות או קטנות. המקש נמצא מעל מקשי הקונטרול והאלט.
שיתוף (Share) – כפתור שמופיע ברשתות החברתיות ובאתרי האינטרנט השונים. מטרת הכפתור היא לשתף את התוכן לאנשים שיראו אותו, להניע אותם להיכנס לתוכן ולקרוא אותו במטרה לעזור. השיתוף גורם להפצה של אותו התוכן להתגלגל ברשת.
שם משתמש (Username) – משתמש הוא אדם המשתמש במחשב. למשתמש צריך להיות חשבון משתמש המזוהה על ידי שם משתמש. שם המשתמש הוא אחר מאמצעי הזיהוי לשימוש מאובטח באתרים ותוכנות.
שמירה (Save) – זוהי פעולה ששומרת את הקובץ וכך שומרת את מצב העבודה שבוצע בקובץ בדיוק כמו שהוא. במידה ולא מבצעים שמירה, כל מה שנכתב בקובץ יכול להימחק.
שרת (Server) – למונח שרת יש שתי משמעויות הקשורות ביניהן: שרת הוא גם מחשב המריץ תוכנת רשת, ומספק שירותים למחשבים אחרים. הדבר המקשר בין נקודת קצה למשאבי האינטרנט.
מושגים במחשב ואינטרנט באות ת'
תגובה (Comment) – תגובה מתבצעת בדרך כלל על ידי גולשים, זה יכול להיות ברשתות החברתיות, באתרים, בלוגים ועוד. בדרך כלל תגובות הן על פוסטים מסוימים שמעלים, שמביעים חוות דעת.
תו (Character) – תו הוא כל אות, סיפרה, או סימון שניתן להקליד במקלדת המחשב.
תוכנה (Software) – תוכנה היא אוסף של הוראות ומידע הניתנות לביצוע על ידי המחשב. התוכנה משמשת להפעלת המחשב לצורך ביצוע משימה.
תוסף (Plugin) – תוכנית עזר שיכולה לפעול בצירוף תוכנת בסיס מורכבת וגדולה. כשתוכנת הבסיס מופעלת, עולה איתה גם התוסף ומרחיב את האפשרויות השימוש בה.
תיקייה (File) – תיקייה המשמשת לאגירה וארגון קבצים. ניתן למקם את התיקייה באיזה מקום שרוצים במחשב.
תפריט (Menu) – רשימת אפשרויות בנושא מסוים המוסדרת לפי נושאים. לדוגמא: ניתן לראות תפריט באתרים ובו נמצאים קטגוריות שונות.
תצוגה (Display) – משטח פלט ממוחשב, מנגנון ההקרנה שלו מציג טקסט ותמונות גרפיות. ניתן לראות הצגת פרטים שונים באופן שבו בוחרים להציג אותו. לדוגמא: באתר לכלי מטבח, בוחרים להציג תמונות של כלי מטבח באופן מסוים.