משקה קקאו אמיתי

מרוב שוקוליות למיניהן, שכחנו כבר מה זה אומר, להכין משקה קקאו ביתי, כמו של פעם. 

מרכיבים

⦁    2 ספלי חלב
⦁    ספל שמנת לקפה (10% שומן)
⦁    150 גרם שוקולד מריר, מרוסק
⦁    כף סוכר חום
⦁    קורט קינמון וקורט מייס או אגוז מוסקט

 

הוראות הכנה

בסיר קטן, מבשלים את החלב והשמנת על אש בינונית, תוך ערבוב, עד שהנוזל מתחמם – לא רותח (!)
מנמיכים את האש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שמתקבל צבע אחיד. מוסיפים את הסוכר וממיסים אותו. 
מבשלים עוד קצת, עד שהמשקה מסמיך. מעבירים לספלי שתייה מחוממים קלות ומקשטים בתבלינים. 

 

סנגריה על בסיס יין חם

מרכיבים

⦁    שני בקבוקי יין אדום יבש
⦁    ½ כוס סוכר רגיל או סוכר חום מסוג דמררה   
⦁    2-3 מקלות קינמון
⦁    מקל וניל פתוח או שקית סוכר ניל 
⦁    3-4 אניצי ציפורן
⦁    פרוסת ג'ינג'ר דקה
⦁    תפוז פרוס, עם הקליפה

הוראות הכנה

נותנים את היין ושאר המרכיבים, מלבד התפוז, בסיר ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים במשך 8-10 דקות. מוסיפים את התפוז וממתינים דקה או שתיים ואז מגישים. 

חלב ודבש

הדבש במתכון הזה מקורו בליקר בנדיקטין – מהליקרים הידועים והמפורסמים בעולם.

מרכיבים

⦁    מנה וחצי בנדיקטין  
⦁    ספל חלב
⦁    פרוסת תפוז דקיקה + קורט קינמון

הוראות הכנה

כמשקה חם: מוזגים הבנדיקטין לספל. מחממים קלות את החלב ויוצקים אותו על הבנדיקטין ללא ערבוב. הליקר 'מתגלה' ככל שמתקדמים בשתייה. לסיום, מקשטים בעזרת פרוסת התפוז והקינמון. 
כמשקה קר: ממלאים קרח בספל, יוצקים עליו בנדקיטין וסוגרים עם החלב. גם כאן, אין צורך לערבב. 

 

אייריש אורנג' קרמל

משקה טעים להפליא שמבוסס על ליקר אייריש קרים מחוזק

מרכיבים

⦁    מנת ויסקי אירי
⦁    מנת אייריש קרים   
⦁    מנה שנאפס תפוזים   
⦁    2.5 מנות אספרסו  
⦁    קצפת לקישוט
⦁    סירופ קרמל לקישוט

הערה: מנה מומלצת למנות שעודכנו במרכיבים: 45-50 מ"ל

הוראות הכנה

מחממים כוס גבוהה בקיטור ממכונת קפה או במים חמים (כדי שתהיה חמימה)  
מייבשים קלות את הכוס או מרוקנים אותה מהמים ומוסיפים את כל המשקאות. מערבבים.
בעדינות, מניחים קצפת מעל למשקה וסוגרים עם זילוף של סירופ קרמל. 

 

משקה רום חם בחמאה

משקה מסיבת חורף קלאסי, שמכינים מראש בהתאם לזמן שבו מגיעים האורחים.
מתוך "אלכוהול וקוקטיילים - המדריך הקלאסי" שגיא קופר וטל גל-כהן, הוצאת כּרטא.

מרכיבים ל-15 מנות:

⦁    ½ 2 כוסות סוכר חום
⦁    150 גרם חמאה
⦁    קורט מלח
⦁    3 מקלות קינמון
⦁    6 אניצי ציפורן שלמים
⦁    1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
⦁    2.5  כוסות רום
⦁    קצפת
⦁    אגוז מוסקט מגורר – לקישוט


הוראות הכנה:

מניחים את כל המרכיבים - מלבד הרום, הקצפת והמוסקט לקישוט - בסיר.
מוסיפים שני ליטר מים חמים ומערבבים היטב. מכסים את הסיר, ומניחים להתבשל על חום נמוך מאוד למשך חמש שעות. מוסיפים את הרום, ומערבבים. מגישים ישר מהסיר במאגים מחוממים עם כף יפה של קצפת מעל. בוזקים מעט אגוז מוסקט, לקישוט.

בחרתם כבר משקה להכנה? גם יין ומשקאות אלכולוהיים תוכלו למצוא אצלנו