מאת: שגיא קופר
אתם מתכננים להתחבר לערוצי ה- HD השונים של הכבלים או הלווין ורוצים להבין מה מספרים לכם בחנויות האלקטרוניקה? הנה כמה נקודות שיעזרו לכם להאיר את הנסתר מאחורי טלוויזיות ההיי דפינישן.
מי לא מכיר את ההרגשה? נכנסים לחנות למכשירי חשמל ואלקטרוניקה, ועל הקיר תלויים עשרות מסכי טלויזיה בגדלים שונים ומיצרנים שונים. איך בוחרים בין כל אלה? על מה שמים דגש? האם המחיר קובע, או שמא הגודל? או הטכנולוגיה?
נתחיל מהטכנולוגיה: פלזמה אאוט – LED אין. לא נכנס לסיבות לכך, אבל היום, הטכנולוגיה שבה יש לבחור היא LCD עם מה שנקראת "תאורת LED אחורית". חשוב לציין שבשוק ישנם עדיין מסכים שמשתמשים בטכנולוגיה שנקראת CCFL, אבל LED HDTV היא המובילה ואין סיבה שלא לקנות מסך שמשתמש בטכנולוגיה זו.
כאשר מדברים על מסכי LED, ישנם מסכים דקים יותר שבהם תאורת הלד למסך מגיעה מהצדדים. חשוב להבין שלתאי ה- LCD אין תאורה משל עצמם ולכן חייבים להאיר אותם באמצעות לדים. את הלדים האלה אפשר למקם בצידי הפאנל או לכל רוחבו, מאחור. היתרון של מיקום הלדים בצדדים הוא ייצור מסכים דקים וקלים יותר, אבל אז התאורה בחלקים שונים של הפאנל פחות טובה. מצד שני, היום ישנם יותר ויותר מסכי Back-lit HDTV דקים וקלים, כך שגם פה נעלם היתרון של המסכים האחרים.
טכנולוגיית OLED
טכנולוגיה זו עדיין חדשה מאוד – ויקרה מאוד. במסכים אלה, כל דיודה (LED) מייצרת צבע ותאורה ביחד, כך שאין צורך בתאורה אחורית. התוצאה? מסכים מאוד מאוד דקים (לעיתים גם קעורים), קלים וחסכוניים בחשמל עם יכולת מרשימה להציג שחורים ואפורים. הבעיה? מחיר גבוה פי חמישה ויותר ממחירם של מסכי LED מקבילים.
רזולוציה
אין מה לחפש יותר מסך שהרזולוציה שלו פחותה מ- 1080 פיקסל. נכון שישנם עוד מסכי 720p בשוק, אבל אלה כבר באמת תחתית החבית. שווה להשקיע עוד כמה שקלים ולבחור ברזולוציה גבוהה יותר, אולי אפילו ממותג נחשב קצת פחות. היתרונות וההבדלים – עצומים.
מצד שני, בחנויות האלקטרוניקה כבר רואים מסכי טלוויזיה 4K או Ultra HD. הכוונה היא למסכים שמציגים לפחות שמונה מליון פיקסלים עם רזולוציה מינימלית של 3,840 על 2,160. האם יש מה לעשות עם זה עכשיו? כרגע לא ממש, אלא אתם גולשים באינטרנט במהירות גבוהה ודרך כל מיני ספקי IP, שמאפשרים לכם לצפות בסרטים בחו"ל. בקיצור, אם אתם מתלבטים, לכו על 1080 ממותג טוב, שיחזיק כמה שנים.