באיזה בשר או נתח משתמשים להכנת המבורגר טוב?
האמת היא, שהדעות חלוקות באשר לסוג הנתח והבשר שבו יש להשתמש להכנת המבורגר: האם בבשר עשיר ויקר, או שדי בבשר יחסית זול?
המהדרין אומרים שכדי להכין המבורגר טוב, כמו של מסעדות המבורגר מובילות, הנתח הנכון הוא אנטריקוט, בלבד, ואילו אחרים אומרים שאפשר להכין המבורגר טוב מכל נתח של בשר אדום, כל עוד תכולת השומן היא 20 גרם לפחות.
איך להכין המבורגר אנטריקוט
המתכון הבסיסי ביותר להכנת המבורגר בכמות שתספיק לארבעה אנשים רעבים הוא המתכון הבא, שמבוסס על בשר אנטרקוט מיושן. להמבורגר זה יהיה טעם מאוד עשיר ובשרי, בזכות סוג הבשר שבו משתמשים. ככל שהנתח יהיה מיושן יותר, הטעם יהיה יותר עשיר ו"בשרי", ופחות נייטרלי.
רכיבים למתכון המבורגר:
- 1.5 ק"ג בשר אנטרקוט קצוץ היטב בסכין
- 270 גרם שומן בקר טחון
- 4.5 כפיות שטוחות מלח גס
- קצת פחות מ- 4 כפיות פלפל שחור גרוס גס
שלבי הכנת ההמבורגר:
- מערבבים את כל החומרים ביד, יחסית בעדינות. לא "לשים" ואוטמים את הבשר
- מחלקים לשמונה מנות ומשטחים כל מנה להמבורגר.
- מלהיטים את הגריל או מחבת פסים וצולים לדרגת העשייה הרצויה.
עשינו לכם חשק להמבורגר טעים ועסיסי אבל אין לכם כוח להכין? המבורגרים טעימים ומבחר ענק של מנות אחרות תמצאו במסעדות מזון מהיר מומלצות שבאתר B144.
מתכון להמבורגר מיוחד, שאפשר להכין גם מבשר טחון רגיל
הבשר הטחון שקונים בסופר (זה שמגיע במחיר מפוקח) הוא ברוב המקרים בשר חזה מיובא. זהו בשר יחסית רזה ואין בו הרבה טעמים. כדאי מאוד להעשיר אותו קודם כל בשומן – כמו שהעשרנו את האנטריקוט – ולערבב לתוכו בשר מסוג אחר, שיש לו יותר טעמים; פיקניה עם השומן שלה או פלדה (נתח קצבים) עם השומן.
כאשר אתם קונים את הבשר, הקפידו שהוא ייטחן רק פעם אחד ולא פעמיים!
מרכיבים להכנת המבורגר מיוחד
- 1.5 ק"ג בשר טחון מעורב: 1.3 ק"ג חזה ועוד 200 גרם נתח קצבים או אנטרקוט או לכל הפחות אסאדו שמן
- 3 כפיות מלח גס
- 2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי
- 1/3 כוס אריסה (או לטעמכם, לפי החריפות)
- 2 + ½ כפיות כמון טחון
- 4 שיני שום מעוכות
- כפית תימין
- ירקות לפי הטעם: טבעות בצל סגול, עגבניות, מלפפונים טריים וכבושים (קורנישונים)
- שמונה לחמניות המבורגר (או כמספר הקציצות שתכינו)
לרוטב
כוס מיונז + כף קימל או כמון שלמים + כמה טיפות מיץ לימון
קשור: מתכון להמבורגר מבשר טחון - כך עושים את זה
אופן הכנת ההמבורגר
- מערבבים את הבשר עם המלח, הפלפל השחור, שתיים וחצי כפות של אריסה, כמון, שום מעוך ותימין.
- מניחים לבשר לנוח כעשר דקות ואז מעצבים ממנו שמונה קציצות עגולות, כל אחת בעובי של כ- 2 ס"מ.
- בקערה נפרדת מקפיצים את טבעות הבצל עם מלח ופלפל ומעט שמן זית.
- מחממים גריל או מחבת פסים על חום בינוני. מאדים את הבצל עד שהוא מתרכך. מספיק להפוך אותו פעם אחת.
- מורידים את הבצל ושומרים במקום חמים – למשל מתחת לקערה או צלחת עמוקה.
- מלהיטים את הגריל או את המחבת. מנמיכים קצת את האש ומניחים את ההמבורגרים על הגריל או על המחבת. החום הרב התחילתי צורב את הבשר היטב מבחוץ, אך היות והורדתם אותו קצת, שאר הצלייה תהיה עדינה קצת יותר.
- הופכים את הבשר פעם אחת במהלך הצלייה כולה. כל זמן הצלייה צריך להיות שמונה דקות – לא יותר – כדי לקבל בשר עשוי "מדיום".
- מורידים את הבשר למקום חמים וחורכים את הלחמניות – דקה או שתיים, רק שיהיו חמות ורכות.
מכינים רוטב
בקערה מתאימה, מערבבים את המיונז עם הקימל או הכמון ששמרתם לרוטב ועם שארית האריסה ומתבלים במלח ופלפל וקצת לימון.
הגשת ההמבורגר
מורחים את המיונז על כל לחמנייה, מניחים קצת ירקות ועליהם קציצה. מתבלים את הירקות לפי ההעדפה, מניחים ירקות נוספים על הקציצה, סוגרים את הלחמניה ומגישים. לא לשכוח כוס משקה טוב בצד - כוס יין שיראז טוב או כוס בירה כהה, גדולה וקרה.
בתיאבון!