צרפת היא אחת מהמדינות הגדולות ביותר באירופה, והיא מגוונת מאוד מבחינה תרבותית וגיאוגרפית. המגוון הזה עומד בבסיסו של המטבח הצרפתי, שעם כל המגוון הגדול, עדיין בנוי על מספר עקרונות משותפים:
מבאגט ועד קרואסון: מה מאפיין את המטבח הצרפתי?
למרות הכותרת, המטבח הצרפתי הוא לא רק מאפים, אלא הרבה-הרבה יותר. האם אפשר להצביע על משהו שמאפיין את המטבח המגוון ביותר באירופה? בואו ננסה ונראה
בסיס אזורי לכל המתכונים
לכל אזור בצרפת מטבח משלו, פחות או יותר, וכל מטבח שכזה מבוסס על חומרי גלם מקומיים ואזוריים; זה הכי זול והכי טרי:
השאיפה של הטבח הצרפתי היא שחומרי הגלם בהם הוא משתמש יהיו טריים ככל האפשר ושהמנות שהוא מגיש יהיו טריות, יבושלו ויוכנו ביום ההגשה עצמו.
- אף טבח צרפתי שמעריך את עצמו לא יגיש לכם בגט או קרואסון מאתמול ולא יגיש לכם ביום רביעי מנת בשר שהוכנה ביום ב'.
מרכיבי יסוד משותפים
עם כל השונות במטבחים, אפשר לחלק את צרפת לשני אזורים עיקריים:
- אזור החמאה והשמנת – החלק הצפוני של צרפת.
- אזור שמן הזית והיין – החלק הדרומי, הים תיכוני.
בין שני האזורים האלה יש חפיפה רבה בעיקר בטכניקות הבישול: הכנת צירים ושימוש רחב מאוד ברטבים לצורך הכנת מנות.
חומרי גלם ייחודיים
משבלולים, דרך ארנבות ועד נקניקי דם: הצרפתים מאוד אוהבים להשתמש בכל מה שהטבע המקומי נותן להם, גם אם לנו נראה שלעיתים הם לוקחים את הדברים קצת רחוק...
החיבה לגבינה
הצרפתים אוהבים גבינה ומתהדרים במגוון גדול מאוד של גבינות מקומיות.
לכל אזור – ולפעמים לכפר או עיר – הגבינה המקומית, שעשויה לפי חוקים ברורים עליהם מקפידים כבר מאות שנים.
בצפון משתמשים בעיקר בחלב בקר, ואילו בדרום משתמשים בחלב עיזים וכבשים.
החיבה ליין
צרפת – כולל החלקים הצפוניים והמערביים שלה – היא ארץ של יין, ולא של בירה.
סגנונות ושמות היין משתנים בהתאם למחוז ולחלק בצרפת.
בכל אזור היין מיוצר מזני ענבים אחרים ולעיתים בתהליכים קצת שונים. יש יינות ששותים כשהם צעירים ויש מקומות שמתאפיינים ביינות מתיישנים, בוגרים יותר.
- היין משפיע מאוד על מה שהצרפתי אוכל: הצרפתים יחשבו לעיתים קרובות על האוכל כמלווה ליין טוב, ולא ההפך. הם ישאלו "מה נאכל עם הבקבוק הזה?" ולאו דווקא "מה נשתה עם המנה הזו?"
בא לכם משהו צרפתי הערב? היכנסו עכשיו לקטגוריית מסעדות צרפתיות באתר b144.
עסקים מומלצים בתחום
- קימל בגלבוע בע"מ - מסעדה(7 המלצות)עפולהייפתח בשעה: 12:00“מסעדה מדהימה ביופייה נוחה נעימה - אך מי תכנן את השרותים ? אותו ארכיטקט ? הבל... במיוחד שהיום הם היו גם מלוכלכים להפליא. אכלנו“