אתם לא היחידים: יש לא מעט אנשים שיוצאים מבולבלים מכל ההגדרות של המסעדות החדשות. למה מתכוונים בכל סוג של מסעדה? למה לצפות כשמדברים אתכם על מסעדה משפחתית, לעומת מסעדת גורמה? האם יציאה למסעדה באווירה "אינטימית" אכן מנבאת שהמקום יהיה חשוך, ולא תוכלו לקרוא את התפריט? למה מתכוונים מבקרים והבלוגרים, בביקורות שהם כותבים?
 

מסעדות פועלים

שולחנות פורמייקה, דלת גדולה שפתוחה לרחוב ואחת משתיים: מאווררי תקרה ומזגן קטן בפינה, או קור מקפיא עצמות של יחידת קירור שעובדת מחמש בבוקר ועד הסגירה, בשלוש. 

אוכל? אוכלים מה שיש ומה שמגישים. ברוב המקרים כמה מנות קבועות, שמבוססות על מנה בשרית כלשהי, תוספת פחמימות או קטניות. המון מסעדות פועלים מבוססות על תבשילים, ולא על גריל.

מחירים? מ'הצחקתם אותנו' ועד נמוכים. 

 

מזללות

המבקרים מתייחסים לזה כאל הכינוי הנחות ביותר שאפשר להדביק למסעדה, ובכל זאת, גם לאלה יש מקום: אנחנו מכירים לא מעט מזללות מעולות, שבהן מגישים אוכל מצוין, במחירים מפתיעים לכיוון הנכון. 

הרעיון הכללי? מעט מאוד סוגים של מנות בתפריט, הרבה מאוד משקאות קלים בבקבוקים משפחתיים ומחירים נמוכים. לא תמיד המנות גדולות!

 

מסעדות עממיות

מסעדות שמוגדרות כמסעדות עממיות מגישות אוכל שהוא לרוב בסיסי, מוכר ופשוט, באווירה שנעה בין מסעדת פועלים גדולה למשפחתית קטנה. המקומות האלה לא משקיעים מאוד בקישוטים או בכלי ההגשה.

האוכל יכול להיות מעולה, זה לא קשור, אבל הוא יוגש בצורה פשוטה ובלי גינונים. האוכל נע בין מנות מהמטבח המזרחי, דרך אוכל עממי-יהודי ועד הכול מהכול: משהו של נודלס, לצד מנות שניצל וחזה עוף. המחירים בהתאם: ברוב המקרים נמוכים.

 

מסעדות משפחתיות

גדולות, מוארות היטב ודי רועשות, עם ניירות ציור ומנות ילדים בתפריט. אל תצפו לארוחה שקטה או לערב בלי ילדים שיתרוצצו לכם בין השולחנות. 

האוכל? לרוב כמו במסעדות עממיות, עם שדרוג קל (בעיקר לכיוון המחירים). המנות צפויות להיות גדולות, בעיקר בתחום הפחמימות. 

מחירים? בינוניים, ברוב המקרים.

 

טברנה יוונית
 

מסעדות אתניות

מאוכל צפון אפריקאי, דרך מטבח ויאטנמי או אסיאתי אחר (כל עוד לא קוראים לו סתם "אוכל סיני"), דרך קני, יווני או כל סוג אוכל מקומי אחר. נכון, לא כולן נקראות ממש "אתניות", אלא לרוב על פי המטבח העיקרי, אבל הן מגישות אוכל ממוקד בצורה גיאוגרפית. 

למה לצפות? שתיים-שלוש עד חמש מנות מכל סוג שיהיו ממש אותנטיות, והשאר יהיו "בנוסח". ככל שיש יותר מנות שקרובות לארץ המקור, המחירים יהיו גבוהים יותר. 

אווירה? משמחה ועליזה, דרך ביתית וחמימה ועד אלגנטית להחריד. אין כללים ברורים. 

 

מסעדות רומנטיות

מתאימות לערב שקט, בזוג או בשניים, לכל היותר. האווירה אלגנטית, הדקורציה מושקעת, התאורה נמוכה והמוסיקה בין לבין: שקטה ב'רומנטיות' האמיתיות, וקצת יותר בקול רם בצעירות.

האוכל מבוסס ברוב המקרים על מטבח מודרני: יפני או אסיאתי בדגש של פיוז'ן, אוכל של שף מקומי וכדומה.

ומחירים? בהתאם. גבוהים עד גבוהים להחריד.

 

מסעדות גורמה ומסעדות שף

אה... מפות לבנות, כוסות יין מבריקות ושני סטים של סכו"ם לצד צלחות מבהיקות: מלצרים שחולפים בשקט ודואגים למילוי חוזר של הכוסות ("שנפתח עוד בקבוק יין, גבירתי?") ומנות קטנות עם הרבה פרחים מגינת השף. 

ועכשיו ברצינות: מסעדות גורמה אמורות להעניק את החוויה הקולינרית השלמה והמקורית ביותר. 
הכסף וגודל המנות הם לא העניין כאן, אלא החוויה האישית, מורכבות הטעמים והשרות; להרגיש ערב אחד כמו מלכי העיר.

מחירים? אם אתם שואלים, אתם לא במקום הנכון.

 

ואם אנחנו בעניין של מחירים, אז מילה על קופונים ושוברים למסעדות

קופונים למסעדות יכולים להיות עניין משתלם ביותר, אבל אל תקנו קופון למסעדה שבה מגישים אוכל שאתם לא אוהבים. חפשו קופון למסעדה שאתם כן רוצים לאכול בה, ולא סתם כדי למלא את הבטן. 

כשאתם קונים קופון או שובר הנחה או מתנה, בדקו את הגבלות הקופון, את התאריכים והשעות שבו הוא תקף (מי רוצה לקחת יום חופש כדי לאכול במסעדה?) והשוו את מחיר המנות בפועל, עם מחיר הקופון.
מחפשים מסעדה ברוח טובה, שתתאים לכם לחוויה? היכנסו לקטגוריית מסעדות באתר b144, בחרו מסעדה מומלצת והזמינו שולחן.