משבר הקורונה מביא איתו כמה שינויים בהרגלי החיים, שיש אומרים היו מתרחשים, אבל הרבה יותר לאט.
לדוגמא, אחד מהשינויים האלה הוא ההרגל להזמין מוצרים אונליין: גם בעבר נהגו ישראלים רבים להזמין מצרכים טריים, ירקות ופירות. עכשיו מכורח הנסיבות מתחילים יותר ויותר לבצע הזמנות של מצרכים באינטרנט. אחרי המשבר, יכול מאוד להיות שההרגל הזה יישאר איתנו. יכול להיות שהוא היה מגיע לכאן בעתיד, אבל עכשיו הוא כבר כאן.
נושא נוסף הוא שינוי בהרגלי האכילה שלנו: רבים אוכלים עכשיו פחות בשר באופן כללי, או שהם אוכלים פחות בשר אדום, מקפידים על צריכת שומן ופחמימות מאוזנת יותר, ועוד. בין השאר, אחד הטרנדים המובילים הוא מעבר לתזונה טבעונית, ולא חסרים מוצרים טבעוניים שאפשר להזמין ולהשתמש בהם כתחליפי חלבון:
טופו לסוגיו השונים (קשה או רך, טבעי או מתובל), תערובות שמחליפות ביצים, עדשים וקטניות אחרות, דגנים עשירים (קינואה, למשל) ואגוזים שונים ועוד.
הנה אם כך מתכון לשקשוקה טבעונית, טעים כמו במסעדות טבעוניות בתל אביב. היפה בה הוא שהוא מתאים לכל בני הבית, בין אם הם צורכים ביצים ובין אם לא: הרוטב הוא אותו הרוטב. אז הנה לכם מתתכון לשקשוקה טבעונית עם עדשים כתומות:
זמן הכנה: 20 דקות בישול + ½ שעת השהייה ל"ביצים". המתכון מתאים ל-4 סועדים, וניתן כמובן לשנות כמות מרכיבים בהתאם.
מרכיבים
לארבע 'ביצי' עדשים:
- כוס קמח עדשים כתומות
- 2 כוסות מים פושרים
- מלח ופלפל
לרוטב
- 2 כפות של שמן זית
- בצל בינוני
- 1 פלפל שקשוקה או גמבה
- פחית רגילה (400 גרם) של עגבניות מרוסקות או קצוצות (אם אין - 6 עגבניות טריות גדולות)
- עגבנייה טרייה אחת גדולה
- 3 שיני שום כתוש
שילוב תבלינים לפי הנוסח המבוקש:
- 2-3 כפיות פפריקה מתוקה + ¼ - ½ כפית פפריקה חריפה, על פי ההעדפה האישית
- כפית וחצי זרעי כמון או כפית כמון
- מלח ופלפל
הכנה
שלב א' - מכינים את ביצי העדשים:
- מערבבים את קמח העדשים עם מים פושרים, מלח ופלפל, עד שמתקבלת מאסה חלקה ולא סמיכה מדי.
- מניחים במקרר ל- 30 דקות.
שלב ב' - מבשלים את הרוטב:
- קוצצים את כל הירקות לקוביות.
- יוצקים שמן זית למחבת גדולה או סיר מתאים.
- מטגנים עד שקיפות את הבצל ומוסיפים את התבלינים השונים.
- כאשר עולה ריח של התבלינים, מוסיפים את הגמבה או הפלפל ומטגנים מעט, עד ריכוך.
- מוסיפים את העגבניות והשום, מערבבים, מביאים לרתיחה קלה ומנמיכים את האש.
- מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב יחסית חלק והומוגני והטעמים השתלבו; כ- 20-15 דקות. חשוב לשים לב שהרוטב לא יישרף. מדי פעם יכול להיות שתצטרכו להוסיף מעט מים. כאשר הרוטב מוכן, מסירים מהאש.
- מניחים לרוטב להתקרר מעט, טועמים תיבול ומתקנים.
- כעשר דקות לפני ההגשה, מדליקים את האש מתחת למחבת ומביאים שוב לרתיחה עדינה.
- מנמיכים את האש, ואז, בעזרת כף גדולה או מצקת, יוצקים ארבע "ביצים" לרוטב.
- מכסים ומבשלים כמה דקות, עד שביצי העדשים מוכנות.
- מגישים חם, עם פיתה טובה או לחם סופג אחר, בשביל הרוטב. אפשר להוסיף ולתבל בסחוג.
- מי שאוהב, יכול להוסיף מעט כוסברה קצוצה ממש בדקה או שתיים האחרונות של הבישול.
אין לכם את הזמן להתחיל ולבשל לעצמכם? היכנסו לרשימת המסעדות שלנו והזמינו מקום למסעדה האהובה עליכם כבר עכשיו!
לחצו כאן על מנת לחזור לדף הבית של B144