בישול פסטה עגבניות

בבישול פסטה בכלל, בין אם ברוטב עגבניות או בכל רוטב אחר, מומלץ להקפיד על מס' כללים:

  • כלל חשוב מאוד הוא לבשל אותה במספיק מים. לרוב יש להשתמש בסדר גודל של ליטר מים על כל 100 גרם פסטה יבשה. אם משתמשים בפסטה טרייה, אפשר להסתפק בפחות מים, כיון שהפסטה לא סופגת הרבה נוזלים בבישול.
  • בנוסף, רצוי להמליח את המים (כף  - כף וחצי של מלח גס לכל סיר של 5 ליטרים מים) ויש להרתיח את המים היטב. המים חייבים להיות מבעבעים ממש, כאשר אתם מכניסים את הפסטה לסיר.
  • זכרו שבעוד שהרתחת המים נעשית כאשר הסיר מכוסה, הבישול של האטריות עצמן נעשה בסיר פתוח.
     

 

כמה זמן מבשלים פסטה עגבניות?

פחות או יותר על פי הוראות היצרן. אנחנו אומרים 'פחות או יותר', כיון שמשך הבישול תלוי בכמות המים בה השתמשתם, הטמפרטורה שלהם ומידת המליחות. קחו את משך הבישול שמצוין על האריזה בתור קו מנחה, ובשלו עד שהפסטה חצי מבושלת – אל דנטה. בצורה הזו היא במיטבה.
 

מכינים פסטה ברוטב עגבניות

בא לכם לאכול בחוץ? בחרו מסעדה טובה בסביבתכם, ושיהיה בתאבון


 

איך בוחרים פסטה?

לא רק לפי המחיר, למרות שזה בהחלט מהווה שיקול. בחרו פסטה על פי מידת ההתאמה שלה לרוטב בו אתם משתמשים. רטבים חלקים יתאימו למקרוני או ספגטי אבל גם לפנה או צורות אחרות. רטבים שיש בהם 'חלקים', כמו ירקות או בשר יתאימו לפסטה בצורות, ופחות לאטריות ארוכות.

פסטות מאיכות גבוהה 'תופסות' טוב יותר את הרטבים; שימו לב שלעיתים קרובות הן מחוספסות יותר מהפסטות הזולות.


 

מתכון לפסטה עגבניות

המתכון הוא עבור 4-5 מנות (100 – 120 גרם אטריות לאדם)

 

מרכיבים לפסטה ברוטב עגבניות

  • כף – שתיים שמן זית לטיגון
  • בצל יבש אחד, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 פחיות קטנות (400 גרם בערך, כל פחית) של חתיכות עגבניות או עגבניות מרוסקות
  • כף רסק עגבניות סמיך (28 בריקס או יותר)
  • ½ כפית סוכר או כף קטשופ
  • מלח ופלפל שחור לתיבול
  • בין 400 גרם לחבילה סטנדרטית אחת של 500 גרם אטריות מהסוג שאתם אוהבים.

 

 

איך מכינים פסטה ברוטב עגבניות?

  1. בסיר גדול, מרתיחים מים בכמות מתאימה – על פי ההוראות שנתנו למעלה.
  2. במחבת טובה, על להבה בינונית, מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל. מאדים אותו עד שקיפות תוך כדי ערבוב, ואז מוסיפים את השום. ברגע שמריחים את השום מהמחבת, מוסיפים את העגבניות ואת רוטב העגבניות.
  3. מגביהים את האש ומביאים את הרוטב לרתיחה – שימו לב שהוא עלול לבעבע 'נמרצות', ולכן כדאי לשמור מרחק.
  4. מנמיכים שוב את האש לגובה בינוני, ומניחים לרוטב לבעבע כשבע – עשר דקות, עד שהוא מסמיך מעט.
  5. בזמן זה המים בוודאי כבר רותחים. מוסיפים את הפסטה ומפזרים אותה יפה בסיר; נותנים ערבוב פעם או פעמיים, רק כדי להפריד בין האטריות.
  6. מניחים לפסטה להתבשל ובינתיים חוזרים לרוטב העגבניות שהסמיך: מוסיפים את הסוכר או את הקטשופ, מתקנים תיבול במלח ופלפל ומניחים על אש קטנטנה, רק לשמירה על החום.
  7. מסננים את הפסטה מהמים הרותחים, מוסיפים את הרוטב ומערבבים ומגישים כאשר המנה חמה. אם מדובר בילדים קטנים, יש להמתין עד להגעת המנה לטמפרטורה מתאימה.

 

 

4 טיפים לשדרוג פסטה עם עגבניות:

  1. לילדים קטנים מאוד, השתמשו בפסטה צורות קטנה, כדי להקל עליהם ולמנוע סכנת חנק.
  2. אם אתם מעוניינים לשמור על פסטה מבושלת ליום המחרת, ערבבו אותה עם מעט שמן זית – כף. שימרו אותה במקרר, מכוסה. לפני ההגשה חממו במיקרו עם מעט מים, תחת מכסה.
  3. אפשר לקצר מאוד את זמן הבישול של פסטה עגבניות, אם מבשלים אותה 'חצי דרך' מראש ואז מקפיאים. פסטה שכבר רוככה בבישול ראשוני תזדקק לבישול קצר יותר לפני ההכנה. זה טוב, במיוחד אם אתם עובדים וצריכים להאכיל את הפיות הרעבים במהירות כאשר אתם חוזרים הביתה, לפני שיש הפיכה בבית.
  4. לא כדאי להקפיא רוטב עגבניות בבית; ההכנה מהירה יחסית ובהקפאה הרוטב עלול להיפרד ולקבל טעמים לא טובים בהפשרה.

 

 

 

פסטה עגבניות

 

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אתכם: