חשוב להבין שיש הבדל בין גבינה מעופשת – כזו שהתפתח בה עובש בגלל שאפשרו לה להתקלקל – לבין גבינת עובש.
- גבינה מעופשת או "עבשה" היא גבינה מקולקלת, בעוד שגבינות עובש הן גבינות טובות, טעימות מאוד ובדרך כלל גם די יקרות.
מתי בטוח ומתי לא בטוח לאכול גבינה עם עובש? האם לעובש הגבינה יש יתרונות בריאותיים? ואם כן מה הם? בכתבה הזאת תקבלו את כל התשובות
חשוב להבין שיש הבדל בין גבינה מעופשת – כזו שהתפתח בה עובש בגלל שאפשרו לה להתקלקל – לבין גבינת עובש.
אם פתחתם גבינה טרייה כגון קוטג', גבינה לבנה, ריקוטה או גבינת שמנת וגיליתם שהיא מעופשת, ויש עליה עובש, זרקו את הגבינה כולה.
למה?
עובש הוא פטרייה קורית, ועל קורי הפטרייה עלולים להתפתח גם חיידקים ולנצל אותם כדי לחדור לעומק הגבינה.
חתכו – בלי לעבור דרך שכבת העובש – לעומק הגבינה עצמה והרחיקו את השכבה המעופשת.
מדובר בגבינות כגון פרמזן, גבינה צהובה "רגילה" וצ'דר לסוגיה; גבינות שלרוב לא מתפתחים עליהן עובשים, אבל הם לא יכולים לחדור לעומקן.
גבינות כמו קממבר, ברי, סנט מור וגבינות אחרות מוקפות בעובש לבנבן-אפרפר שמגן על החלקים הפנימיים שלהן.
העובש הזה בהחלט ניתן לאכילה ואפילו רצוי לאכול אותו כיון שהוא מוסיף מאוד למרקם.
גבינות כחולות – סטילטון לסוגיה, גורגונזולה, קמבזולה, רוקפור וגבינות דומות גם הן מכילות עובש: עובש כחול - ירקרק, שמעניק לגבינה טעמים חריפים-מלוחים.
מעניין, לא?
אוהבים גבינות כחולות? היכנסו לקטגוריית מעדניות באתר b144.