ארוחות חג הן ארוחות מסורתיות באופיין. כולנו אוהבים את סלט תפוחי האדמה של סבתא או את הצלי של אבא, אבל מגיע שלב שבו אנחנו רוצים לנסות גם משהו אחר. לדוגמא:
תוספת לצלי בקר: רוטב שום לתפוחי האדמה הצלויים
תפוחי אדמה צלויים בתנור – קוביות או 'וודג'ים' – היא תוספת אהובה ומקובלת בהרבה בתים ומשפחות.
השנה, כשאתם מגישים את תפוחי האדמה שלכם, הגישו בצד גם את הרוטב הבא:
רוטב שום
- ראש שום שלם
- כפית מלח גס
- כף שמן זית
- 1/3 כוס מים קרים
- ½ כפית פטרוזיליה קצוצה
- כותשים את השום והמלח יחד (אפשר במעבד מזון או בלנדר מוט).
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
- מערבבים שוב לפני ההגשה.
אפשר לצקת על תפוחי האדמה החמים או להגיש כמטבל, ליד.
סלט סלק מבושל – קצת אחרת
סלק מבושל, חומץ, מים, סוכר ומלח? הרשו לנו להציע לכם את הנוסח הבא:
לארבעה סלקים קטנים – מבושלים וחתוכים לקוביות
⦁ 8 יחידות בצל ירוק קצוץ
⦁ 1 פלפל צ'ילי טרי, ללא הזרעים וקצוץ
⦁ 2 כפות עלי נענע קצוצה
⦁ 2 כפות מיץ לימון
⦁ 5 כפות שמן זית
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקפיצים בו את קוביות הסלק אחרי הבישול. מגישים קר.
מתאים מאוד לדגים בתנור, לבשר עוף או הודו ועוד.
שעועית עדינה ברוטב קריאולי
החליפו את רוטב הוויניגרט של סלט השעועית ברוטב הזה:
לחרדל (אפשר לשמור במקרר):
- 6 כפות חרדל דיז'ון
- ½ כפית רוטב ווסטרשייר
- כמה טיפות של טבסקו
לרוטב:
- כף חרדל קריאולי
- כף חרדל
- כף חומץ תפוחים
- כף שמן זית כתית מעולה
- ½ כפית מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקפיצים בו את השעועית החלוטה.
מחפשים ירקניות באזור מגורכם? היכנסו לקטגוריית פירות וירקות באתר b144.