עושים שיפוץ בחדר האמבטיה? עוברים לבית חדש? אם אתם רוצים להתקין מקלחון, כדאי לוודא שאתם מבצעים את כל השלבים הנחוצים להתקנת מקלחון, כך שהעבודה תבוצע באופן המקצועי ביותר וכמובן לבחור את סגנון העיצוב המועדף עליכם. כמה עולה להתקין מקלחון ומה משפיע על המחיר? שמעון אמין, בעלים של "שקופים עולם של זכוכיות" מסביר בהרחבה.
כיצד מתבצעת התקנת מקלחון?
- אנחנו מקיימים שיחת תיאום ציפיות עם הלקוח בה אנו מבררים את כל הפרטים הרלוונטיים, כדי לתת לו הצעת מחיר.
- אם הלקוח מעוניין בהתקנת המקלחון, השלב הבא הוא לקיחת מדידות. אנחנו שולחים מודד מטעמנו אל בית הלקוח ולאחר שהוא ביצע מדידה, הלקוח מאשר את ההזמנה.
- הלקוח מעביר אלינו 40% מקדמה.
- העבודה עוברת לייצור.
- לבסוף, נשלח מתקין מטעמנו להתקין את המקלחון.
כמה עולה להתקין מקלחון?
המחיר למקלחון מתומחר לפי מטר מרובע והוא נע בין 1,350-950 ₪ למטר. כמו כן, המחיר משתנה בהתאם למגוון פרמטרים כמו סוג הפרזול, עיצוב, עובי המקלחון ועוד.
(צילום: Shutterstock)
מה משפיע על מחיר התקנת מקלחון?
- סוג המקלחון - קיימים 3 סוגי מקלחונים: מקלחון פינתי, מקלחון חזיתי ואמבטיון. מקלחון פינתי זהו מקלחון התוחם שני קירות והוא סוגר את הפינה של חדר האמבטיה. המקלחון החזיתי תוחם שלושה קירות וסוגר אותם באמצעות דלת זכוכית. כמו כן, אמבטיון זוהי דלת זכוכית המותקנת מעל האמבטיה המעניקה מסגרת כדי שלא יצאו מים החוצה.
המקלחון הפינתי הינו יקר יותר מהמקלחון החזיתי. בנוסף, באמבטיון המחיר משתנה בהתאם לסוג הסגירה - סגירה חלקית תעלה לכם פחות מסגירה מלאה.
- סוג הפרזול - המחיר משתנה בין פרזול בניקל רגיל או פרזול בגוון. כמו למשל, זהב, שחור, ברונזה, רוז גולד או לבן - הם יותר יקרים, שכן מעבר לציר עצמו הציר עובר תהליך נוסף של צביעה בתנור.
- רמת שקיפות - המחיר של זכוכיות המקלחון משתנה בהתאם לסוג. קיימים מגוון סוגים, לדוגמה, זכוכית שטוחה, זכוכית אקסטרה קליר, זכוכית עם התזה, זכוכית אסיד (זכוכית חלבית), זכוכית גרניט שהיא לא חלקה (מחוספסת, לא רואים מבעד אליה), זכוכית עם דוגמה כלשהי ועוד. כמובן שאנחנו מתאימים את המקלחון לפי הצרכים של הלקוח.
- פתיחת המקלחון - אם הפתיחה של המקלחון היא על ציר אז כל המקלחונים נפתחים אותו הדבר ומהבחינה הזאת המחיר יהיה זהה. אם פתיחת המקלחון היא על ידי דלת הזזה (מקלחון בעל דלת הנעה על מסילות), המחיר יהיה יקר יותר.
- עובי - המחיר משתנה בהתאם לעובי המקלחון. בדרך כלל אנחנו מרכיבים מקלחונים בעובי של 8 מילימטר ומעלה. ככל שהעובי יותר גדול המחיר יותר יקר, לדוגמה, אם העובי הוא 10 מילימטר המחיר יתייקר.
- עיצוב - המחיר משתנה לפי העיצוב שהלקוח בוחר. בין אם העיצוב הוא סטנדרטי ובין אם הוא מיוחד יותר ובהתאמה אישית. בדרך כלל, מעצבים או אדריכלים דורשים מקלחונים מעוצבים ויש להם בקשות מיוחדות, אצל לקוחות פרטיים זה פחות נפוץ.
- גודל - ככל שהמקלחון גדול יותר כך המחיר יעלה בהתאם.
(צילום באדיבות: שמעון אמין)
מה חשוב לוודא לפני שמתקינים מקלחון?
ראשית, יש לוודא שהקירות עצמם ישרים ללא שיפועים. שכן, אם הקיר הוא עם שיפוע אז הזכוכית מקלחון עצמה אמורה להיחתך באלכסון. לכן, המדידה תמיד מתבצעת עם לייזר.
- שיפוע המקלחון - כדי לדעת אם צריך להתקין סף מעבר למקלחון. בדרך כלל, מקלחונים לפי מידה אשר מתבצעים בהתאמה אישית, לא מותקנים עם משהו שחוסם את המים ברצפה. הם מותקנים עם דלתות, כאשר מתחת לדלת יש מגב תחתון העשוי מסיליקון אקרילי שמונע מהמים לצאת, אך זה יעיל רק במידה ויש שיפועים טובים.
אם אין שיפועים טובים, יש לקחת בחשבון התקנה של סף שקוף שאנחנו מתקינים כדי לייעל את השימוש במקלחון שלא יברח ממנו מים.
- אחריות המקלחון - חשוב לוודא שיש אחריות על המקלחון ועל העבודה של החברה ממנה רכשתם את המקלחון.
- סוג הזכוכית - מומלץ לבחור את סוג הזכוכית של המקלחון בהתאם לעיצוב חדר האמבטיה, שקיפות הזכוכית ואיכות הזכוכית אשר תתאים לצרכים שלכם.
אלו סוגי זכוכית יש למקלחונים?
הסוגים הנפוצים והנמכרים ביותר בשוק הם: זכוכית אקסטרה קליר, זכוכית שקופה, זכוכית גרניט, זכוכית עם התזת חול, זכוכית מחוסמת, זכוכית שטוחה וזכוכית חלבית.
(צילום באדיבות: שמעון אמין)
באילו מקרים מומלץ להתקין מקלחון?
מומלץ להתקין מקלחון בכל חדר רחצה, למעט חדרי רחצה שקיימת אמבטיה ובהם מרכיבים אמבטיון. כמו כן, אם אין בכלל אמבטיה/מקלחון במקום שקיימת אפשרות להתקין, מומלץ לעשות זאת.
שמעון אמין הוא בעלים של "שקופים עולם של זכוכיות". כל המידע במאמר מטעמו בלבד.