מי לא מכיר את הבכי של תינוק על טיסה, שמתחיל לעיתים מיד עם ההמראה, ונרגע רק זמן רק לאחריה... טיסה עם תינוק עלולה להיות קשה ובעייתית. איך עוברים אותה בקלות?
לפני ההמראה
האם לתת לתינוק לישון כרגיל, או ל"עייף" אותו?
רוב המומחים אומרים שיש לתת לתינוק לישון כרגיל לפני טיסות. ילד עייף ומעוצבן לא בהכרח יישן בשלבים הקריטיים של הטיסה, שהם לפני ההמראה. בנוסף, טוב יהיה אם אתם תשנו את הלילה שלפני כרגיל ותנוחו.
השלב שלפני ההמראה – העליה למטוס – הוא שלב בעייתי להורים דווקא, ופחות לתינוקות ולילדים.
הצורך לעלות עם מספר תיקים – לפעמים מסורבלים או יחסית גדולים – להתארגן במושב ובכלל, הוא לא פשוט. חלק מחברות התעופה ממליצות ומאפשרות להורים עם ילדים קטנים ותינוקות לעלות לפני הנוסעים האחרים, כדי להקל עליהם: זה מאפשר להורים למצוא מקום בתאי האחסון שמעל למושבים, להתמקם בנוחות במושב ולעשות הכל בלי לחץ.
מצד שני, ישנם מי שפחות אוהבים להתיישב במטוס סגור ולחכות ולכן מעדיפים לעלות אחרונים לאווירון. אם אתם טסים עם בן או בת זוג, שילחו אותם ראשונים למצוא מקום ולהתמקם על כל התיקים, ועלו אחריהם. הדבר הזה חשוב במיוחד בטיסות חזרה ארצה, שמטבען עמוסות יותר ב"קניות"...
עם ההמראה
שלבי ההמראה והנחיתה הם בעיקרם השלבים הקשים בטיסה ולא רק לתינוקות: שינויי לחץ קטנים אבל פתאומיים יוצרים לחץ באוזניים ועלולים לגרום פחד וכאב. הפתרון לכך הוא לתת לתינוק למצוץ מוצץ או אפילו להאכיל או להשקות אותו ממש בשלבים האלה. זה מקביל לתנועות הבליעה שאנחנו, המבוגרים, עושים כאשר נוצר לחץ באוזניים שלנו. את אותו דבר רצוי לעשות עם הנחיתה, למרות שזה זמן פחות לחוץ אצל התינוק.
במהלך הטיסה
תינוקות לא מבינים היטב את הסביבה המיידית שלהם אם היא זרה ולא מוכרת. סביבת האווירון – דחוסה, סגורה ורועשת – היא בהחלט סביבה מלחיצה, במיוחד לתינוק צעיר וגם כמובן לפעוט.
הדבר הפשוט ביותר לעשות, הוא להביא אתכם חפצים או צעצועים שהתינוק מכיר או מזהה ורגיל אליהם, ולהשתמש בהם במהלך הטיסה. "חלוקת עבודה" בין האם והאב יעזרו לכם כמובן, והדבר הטוב ביותר הוא לנצל זמן כדי ללכת באווירון: לחלץ רגליים ולעשות קצת "התעמלות", שתזרים טוב יותר את הדם.
- זיכרו שאי אפשר – בגלל בעיות בטיחות – להשכיב תינוק על רצפת המטוס אלא רק להחזיק אותו בידיים או להשכיב אותו בעריסה שמספקת חברת התעופה.