השילוב של עסק בתוך הבית אינו פשוט:
מצד אחד אתם רוצים לשמור על יעילות, ולא לשקוע יותר מדי באווירה ביתית נוחה ו'סתלבטנית', שתגרום לכם ירידה בתפוקה.
מצד שני, אתם רוצים לנצל את העובדה שאתם עובדים בבית, ולהרגיש שהמשרד שייך לכם: חלל אישי, נעים, שבסופו של דבר הוא גם חלק מהיום-יום המשפחתי שלכם.
אז מה עושים?
כיוון אחד: מעניקים מראה ביתי לציוד משרדי
- הכלל הפשוט ביותר הוא להתקין את מה שדרוש לכם לעסק ואת זה לעטוף במעטפת ביתית.
למה הכוונה?
לדוגמא: אם אתם מנהלים מהבית עסק של עיצוב גרפי או ייעוץ שיווקי, אתם זקוקים לרהיטים בסיסיים – כסא ושולחן – וציוד משרדי כללי, כמו מחשב, מדפסת וכלי כתיבה וארגון.
בנוסף יש להניח שאתם צריכים גם ארוניות אחסון וספריה.
בשיטה הזו קונים את כל הציוד והרהיטים האלה בחנות לציוד משרדי: הכול מאוד יעיל ומאוד פונקציונאלי; ארונות ושולחנות בלבן או זכוכית; קווים נקיים, וזוויות ישרות.
כדי לרכך את האפקט ה"משרדי", מוסיפים אז שטיח ביתי, משתמשים בתאורה קצת רכה יותר, כמה עציצים ותמונות מהסוג ה'נכון', שמתאים לאופי שלכם:
אם תשתמשו בפוסטרים של סרטים, למשל, תוכלו להעניק לחלל שלכם מראה אישי, אבל לא ביתי מדי. תמונות שמן עתיקות (או דומות להן) יחזקו את הצד הביתי; הכול לפי טעמכם וסוג המבקרים אצלכם, אם יש.
כיוון שני: מעניקים נופך מקצועי לריהוט אישי
- קונים ריהוט ביתי ומשלבים בו את המשרד
מי שמנהלים עסק ביתי אישי יותר, בעל אופי של ייעוץ אישי – כמו רופאים או פסיכולוגים – ורוצים להשרות תחושה ביתית יותר, קונים לרוב ריהוט ביתי ומשלבים לתוכו את הציוד המשרדי.
המראה והדגש שמתקבלים הם הרבה יותר אישיים וחמים, ומתאימים לקבלת קהל שרוצה להרגיש בבית, במקום אישי ונעים.
נקודה אחרונה: הפרדה פיזית
לא משנה מה המראה שבו תבחרו. מה שלא פחות חשוב, הוא ליצור הפרדה פיזית בין חלל המשרד והבית, באופן שבו מבקרים, לקוחות או שליחים לא יצטרכו לעבור בסלון שלכם ובחדר השינה כדי להגיע לחלל העבודה.
הפרדה כזו ניתן ליצור בעזרת וילון, מחיצה ניידת ודלת, כמובן.
מחפשים מעצב לעיצוב עסק ביתי? היכנסו עכשיו לקטגוריית עיצוב הבית באתר b144.