בהתחלה הוא היה מוגש בצורת משקה

השוקולד, שמקורו במקסיקו, מרכז ודרום אמריקה, היה ידוע לאצטקים ומוגש בתור משקה סמיך וחם, מריר מאוד ושונה מזה שאנחנו מכירים בתור שוקולד חם. 
כך נתקלו בו גם הספרדים, כאשר הגיעו לאמריקה וכך הם הביאו אותו לאירופה. המשקה האירופי הומתק בסוכר והפך לפופולרי בכל חצרות המלוכה, אבל במיוחד בצרפת - ממארי אנטואנט ועד נפוליון. 

  • השוקולד נשלח לצרפת לראשונה על ידי אן מאוסטריה לבעלה לעתיד, לואי ה- 13, בשנת 1615.

ואז הגיעו האנגלים - 

ובשנת 1847 המציאו את השוקולד המוצק הראשון: 

  • פריי ובניו – בעלי חנות ממתקים באנגליה – המציאו את מה שהם כינו 'שוקולד מאכל' שהיה בעצם קרוב לטבלת שוקולד, כמו שאנחנו מכירים אותה היום: תערובת של חמאת קקאו, שמן וסירופ שוקולד. 
  • ובאותו עניין, קדבורי הבריטית (1842) נחשבת ליצרנית השוקולד הוותיקה בעולם. 

רוב השוקולד מגיע היום מאפריקה

  • למרות שמקורו של הקקאו (ממנו מייצרים שוקולד) הוא באמריקה, כיום מגיע רוב השוקולד מאפריקה המשוונית, מחוות גידול עצומות. 

ואם 70% מהקקאו מגיע מאפריקה, הרי ש- 30% מכלל התוצרת העולמית מגיעה ממדינה אחת שם, והיא חוף השנהב. 

קיימים שני סוגים של קקאו

רוב הקקאו שמשמש לייצור שוקולד מקורו בסוג קקאו בשם פוראסטרו: עץ קקאו שנוח יותר לגדל. 
למרות זאת, רוב אוהבי השוקולד והיצרנים ה"נחשבים", אוהבים דווקא שוקולד מהזן הפחות כלכלי, שנקרא קרילו (Crillo).

  • עצי הקקאו מאריכים ימים ויכולים להגיע לגיל 200, אבל הם נותנים פרי רק במהלך 25 שנים, כך שלא מגדלים אותם לגיל מבוגר כל כך. 

הלבן שמופיע על השוקולד הוא לא עובש

אחרי זמן במקרר או באריזה חתומה בארון, שוקולדים רבים מתחילים לקבל נקודות או מעין נימים לבנים דקים, שהולכים ומתרבים. 

  • הנימים האלה, למרות שהם נראים מפחידים, אינם עובש. 

מדובר בשומן הקקאו שיוצא מהשוקולד בגלל שהוא מאבד לחות ומתייבש – במקרר או באריזה. 
זו גם הסיבה שהשוקולדים הישנים האלה – למרות שאפשר לאכול אותם – אינם טעימים ומרגישים "גרגריים" ומזכירים חול. 

  • אם אתם לא רוצים שזה יקרה, פשוט תאכלו את השוקולדים שלכם בזמן. 

אוהבים שוקולד ויש לכם 'שן מתוקה'? היכנסו למדריך העסקים של b144 ומצאו קונדיטוריה קרובה אליכם או חנות אשר מתמחה בשוקולד