קראמבל דובדבנים, גלידה ופקאנים
קינוח מושחת להפליא, עם פקאנים, ביסקוויטים כשרים לפסח, דובדבנים מתוקים וגלידה וניל שקל להכין גם ממש לפני ההגשה.
מרכיבים
- ½ כוס סוכר
- 1 כף קורנפלור
- 4 כוסות דובדבנים קפואים – ללא חרצנים (או שתי כוסות דובדבנים ושתי כוסות פירות יער קפואים)
- 1 כוס ביסקוויטים כשרים לפסח, מפוררים
- 2 כפות מרגרינה או חמאה, מומסות
- 1/3 כוס פקאנים סיניים קצוצים
- גלידה וניל טובה
הכנה
- מערבבים את הסוכר והקורנפלור.
- מחממים סיר מתאים ובו הפירות. מפזרים את תערובת הסוכר ומבשלים על אש נמוכה, עד שהתערובת מבעבעת. משלב זה ממשיכים ומערבבים בכף עץ, עד שהתערובת מסמיכה.
- בקערה נפרדת, מחברים ומערבבים את החמאה או המרגרינה עם פתיתי הביסקוויטים והפקאנים.
- לוקחים ארבע קעריות הגשה. בכל קערית שמים חלק מתערובת הפירות, מעליה מפזרים את תערובת הפקאנים ואז שמים כדור גלידה ומגישים.
בננה מקסיקנית
גלידה טובה, בננות מקורמלות, קינמון וקפה. צריכים עוד משהו? יש! הנה קינוח מעולה, עם טוויסט קטן שלא ישאיר אף אורח אדיש.
מרכיבים
- 1/3 כוס סוכר דמררה חום (הסוכר הלח יותר)
- 3 כפות ליקר קלואה או אמרולה או רום מתובל
- 3 כפות חמאה, חתוכה לקוביות
- 3 בננות בשלות, פרוסות באלכסון; כל פרוסה בערך 1 ס"מ עובי
- ½ כפית קינמון
- 1/8 כפית צ'ילי או קורט אבקת פירי פירי (לא חובה, אבל זה הטוויסט...)
- 2 וחצי כוסות גלידה יוגורט או וניל-לימוני מעט
- קצפת
- שבבי שקדים קלויים או פקאן סיני
הכנה
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
- מפזרים סוכר חום בתחתית כלי אפיה בקוטר 20 ס"מ.
- יוצקים את הליקר או הרום ומפזרים למעלה את החמאה.
- מניחים את פרוסות הבננה ומפזרים קינמון וצ'ילי.
- אופים כ- 15 דקות או עד שהתערובת מבעבעת בשוליים.
- מוציאים מהתנור ומערבבים מאוד בעדינות כדי לאחד את המרכיבים.
- מחלקים את הגלידה לארבעה כלי הגשה
- מניחים חלק מתערובת הבננות בכל כלי ומעל זה שמים קצפת ומקשטים בשקדים או בפקאנים.
יש לכם שן מתוקה? היכנסו עכשיו למדריך b144 לעסקים למציאת קונדיטוריה קרובה אליכם