בעולם הכשרות – כמו בכל מערכת דינים וחוקים – ישנן דרגות שונות של החמרה – במיוחד בתחום הבשר; השחיטה והטיפול בו.
כשרות רגילה, זו שניתנת על ידי הרבנות הראשית באמצעות הרבנות המקומית של בית העסק, מבוססת על מערכת של תקנות וחוקים שנוטים לכאורה להיות מקלים יחסית.
אנחנו אומרים "לכאורה", כיון שמדובר בהתבססות על קוּלות (הקלות שנובעות מחוסר בהירות בנקודות מסוימות), והתרה במקום איסור, במקומות שבהם יש אי בהירות בנושא מסוים.
- זה לא אומר שהרבנות הראשית או המקומית מתרה לאכול למשל בשר טרף. מה שזה אומר הוא, שאם יש הלכות מסוימות שהן במחלוקת, עדיין לא בהכרח מדובר בטריפה ואז מותר.
קייטרינג כשר – מול גלאט כשר
קייטרינג כשר אומר שהוא מקבל את הכשרות שלו מהרבנות הכללית, כאמור.
חוקית, זו הכשרות היחידה הרלוונטית בישראל.
מצד שני, קייטרינג כשר גלאט (או למהדרין, בד"צ וכו') מקבל כשרות גם מגופים של קהילות מסוימות, שנוהגים על פי אותן ההלכות שנהוגות בקרב אותן קהילות.
לדוגמא, עניין הבשר:
לאחר ששוחטים את הבהמה, בודקים את הריאות שלה, לוודא שהן שלמות ו'חלקות' ככל האפשר.
במיוחד בודקים ומחפשים משהו שנקרא "סריכה" – מעין סיב דק שנמתח מהריאה, ועלול לסמן מקום בו היה פגם.
סריכות כאלה אסורות על חלק מהיהודים, במיוחד על יהודים מעדות ספרד, בשעה שהאשכנזים מתירים את חלקן, בתנאים מאוד מסוימים.
- קייטרינג רגיל יוכל לעשות שימוש בבשר שמקורו בבהמה לא חלקה (כלומר כזו שהיו בה סריכות), אם מדובר בבהמה כשרה, שנשחטה כדין.
- קייטרינג גלאט יוכל לעשות שימוש בבשר אם נמצאו בו סריכות שמותרות לרוב על ידי האשכנזים (הלכות הרמ"א).
- קייטרינג כשר חלק יוכל לעשות שימוש רק בבשר במצב שבו לא נמצאו סריכות בכלל; בשר נדיר מאוד ויקר.
קייטרינג גלאט - תמיד יותר יקר?
לסיכום, ברוב המקרים, בשר חלק או גלאט, ירקות ומרכיבים אחרים שמסומנים בכשרות מהודרת יהיו יקרים יותר ממרכיבים בכשרות רגילה.
הסיבה לכך היא שההשגחה הגבוהה יותר דורשת הקפדה רבה יותר, ואז נפסלים יותר חומרי גלם, הפחת גדול יותר והעלות – בהתאם.
מחפשים קייטרינג? היכנסו עכשיו לאתר b144 ותמצאו קייטרינג כשר או קייטרינג גלאט כושר.