1. 1 מכל 4 בעלי קעקועים מתחרט על קעקוע אחד לפחות שעל גופו

נתחיל במציאות הנושכת, אפילו אם אתם חושבים שהיא לא כואבת: אם אתם חושבים לעשות קעקוע, כדאי שתדעו שבארה"ב, 23% ממי שעשו אי פעם קעקוע, מתחרטים על היום בו החליטו לקעקע את עצמם.
נשים מתחרטות יותר מגברים, ובכל מקרה, החרטה הגדולה ביותר היא בקרב מי שקעקעו על עצמם שם. ראו הוזהרתם. 

 

הסרת קעקוע

 

2. הסרת קעקוע שחור קלה יותר מהסרת קעקוע צבעוני

אם כבר מדברים על חרטות, כדאי שתדעו שהצבע שהכי קל להסיר בלייזר הוא הצבע השחור דווקא, ולא צבעים בהירים או צבעוניים אחרים. למה זה? כיון שהשחור סופג הכי הרבה אנרגיה, כך שהלייזר יעיל עליו יותר. 
בכל מקרה, תהליך ההסרה לא מבטיח 100% הצלחה, והוא די כואב. 

 

3. הקעקועים הגיעו לעולם המערבי המודרני מ... פולינזיה

ולמי שלא יודעים איפה זה, מדובר על איים שנמצאים באוקיינוס השקט - במשולש שבין הוואי לניו זילנד וטהיטי. 
המלחים של קפטן קוק, שהגיעו איתו לאיי הוואי בסוף המאה ה- 18, התלהבו מקעקועי הילידים ויישמו אותם על עצמם. כך הפכו הקעקועים חלק מתרבות המלחים וסימן היכר למלחים ותיקים. עד היום אגב, הניו-זילנדים נחשבים למקועקעים ביותר בעולם, בעיקר בגלל אוכלוסיית המאורי הגדולה, שהקעקועים הם חלק מהתרבות שלה.

 

4. האדם המקועקע ביותר בעולם גר בניו זילנד

ניו זילנדי, כמובן: Lucky Diamond Rich הוא כינויו של האדם שמחזיק בתואר "האדם המקועקע ביותר בעולם". שמו האמיתי הוא גרגורי פול מקלרן, והוא אמן ג'גלינג ורכיבה על חד-אופן. 
הקעקוע הראשון שעשה היה של אלת להטוטנות קטנה על הירך. מאז הוא קעקע כל מקום על הגוף שלו, כולל תוך העפעפיים שלו, הפה, האוזניים וכל המקומות האינטימיים, כמובן. 

 

בן מאורי מקועקע בפניו

 

5. קעקועים קיימים משחר ההיסטוריה

אנחנו לא ממש יודעים. אנחנו כן יודעים שהתנ"ך מספר על "אות קין", שהוא למעשה סוג של קעקוע. הדת היהודית מתנגדת לנושא (מטעמי תחיית המתים) וכך גם האיסלאם ודתות נוספות, כך שהנושא הוא בוודאי עתיק יומין.
האדם המקועקע הקדום ביותר שאת שרידיו מצאו הוא "אצי איש הקרח": אדם שחי בערך לפני 5,400 שנים, ונקבר ככל הנראה במפולת שלגים באלפים. על גופתו, שהשתמרה בקרח, מצאו החוקרים לא פחות מאשר 61 קעקועים, רובם של נקודות וקווים. 
הקעקועים לא היו של דיו, אלא של פחם עצים שהוחדר מתחת לעור.


תהליך יצירת קעקוע

 

6. מכונת הקעקועים הראשונה הומצאה בסוף המאה ה- 19

סמואל או'ריילי האמריקאי לקח את העט החשמלי שהמציא תומס אדיסון (אותו מי שהמציא את נורת הליבון ואת הפטיפון למשל, ואפילו את הבריקים שבהם אנחנו משתמשים למנגל) והוסיף לו מחט ומכל קטן לדיו. 

 

7. מכונת הקעקועים עובדת די מהר... 

המחט חודרת את השכבה השנייה של העור ומחדירה לשם את הדיו שישנו במכל בקצב שנע בין 50 ל- 3,000 פעמים בדקה. עומק החדירה הוא בערך 1 מ"מ לתוך העור.

 

לומדים לקעקע על תפוזים

 

8. מקעקעים מתלמדים מתאמנים על תפוזים

ופירות הדר אחרים, כמו לימונים ואשכוליות. הסיבה לכך היא שהמרקם של פירות אלה דומה מאוד לזה של עור אנושי. סיבה נוספת היא שנח להחזיק אותם, כך שהמקעקע יכול לראות מה הוא עושה תוך כדי עבודה, בצורה קלה. 
בעבר היו מתאמנים גם על עור חזיר, שהיה קצת קשה להשגה, נאמר ככה. כיום יש גם "עור מלאכותי" שאותו ניתן להשיג בקלות.

 

אסיר מקועקע בפניו

 

9. קעקועים משקפים את מעמדו של אסיר בהיררכיה של בית סוהר

בבתי כלא רבים בכל העולם נהוג שאסירים מקעקעים את עצמם או את חבריהם כאות להשתייכות לכנופיה, חבורה או ארגון כלשהו. חלק מהקעקועים מסמלים גם דברים מסוימים, כאשר לכל כנופיה קודים משלה. 
בברית המועצות היו נוהגים האסירים לקעקע על גופם את דיוקנם של סטאלין ולנין. הם חשבו שכך יימנעו מלירות בהם, כיון שאסור היה לירות בתמונות המנהיגים. 

 

קעקוע של לב

 

10. אנשים הכי אוהבים מלאכים ולבבות

זו עובדה: אלה הצורות והאלמנטים המקועקעים ביותר בעולם. ככלל, רוב הקעקועים מגיעים מהעולמות הרוחניים ומהטבע. אחרי לבבות ומלאכים, פרפרים תופסים מקומות טובים בראש המצעד, פרחים מסוגים שונים וכו'. 

 

11. גברים ונשים לא מקעקעים את אותם אזורים בגוף

בדרך כלל, נשים נוטות לקעקע את עצמן מעט מעל לקרסול, ואילו גברים מקעקעים יותר את צד הזרוע, ממש מתחת לכתף.
היום קעקועים הפכו למעין סמל של אופנה, וכמעט לכל אחד יש קעקוע על גופו. אם אתם חושבים על לעשות קעקוע חדש, חשוב שתעשו בחירה טובה של איור, שלא תתחרטו עליו. ועוד יותר חשוב שתעשו בחירה חכמה של מקעקע, כי בסופו של דבר מדובר ביצירת אומנות על גופכם. לחצו כאן וגלו את המקעקעים המומלצים באזור שלכם כבר עכשיו.