1. העיקרון הפשוט והבסיסי ביותר בכל תערובת תבלינים הוא, שצריך תבלין אחד מסוים שיוביל את הטעם, אבל אסור לו להתבלט יותר מדי.                                               *כל התבלינים צריכים להשתלב היטב זה עם זה, בלי שיש טעם אחד שמאפיל על כולם.
  2. העיקרון השני הוא אורך חיי המדף של כל אחד מהמרכיבים: חשוב לשלב רק תבלינים יבשים – לחלוטין – בתערובת – בלי תבלינים טריים או חצי יבשים. אם אתם רוצים להשתמש בתיבול לא מיובש לחלוטין, הטוב ביותר הוא להשתמש בשמן של תבלינים אלה: לקחת את התבלינים היבשים, בתוספת האחרים, ולמצות אותם בשמן זית טוב. 
  3. העיקרון השלישי הוא להתאים את הטעמים לסוג האוכל. לדוגמא, בשר אדום יכול להתמודד עם טעמים עזים, עוצמתיים. דגים וירקות – פחות. קחו גם בחשבון שאתם רוצים להעשיר את טעמי המזון, לא לסגור ולהאפיל על הטעמים הטבעיים שלו.

במתכונים הבאים, אפשר להכפיל כמויות כמובן. יש להחזיק בצנצנת קטנה ככל האפשר, סגורה היטב.

תערובת  תבלינים לבשר טחון, אוכל מקסיקני או פיצות משוחרפות (משודרגות וחריפות)

  • 1 כף אבקת פפריקה חריפה
  • כפית כמון טחון
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס גס
  • ¼ כפית אבקת שום
  • ¼ כפית אבקת בצל
  • ¼ כפית שבבי צ'ילי
  • ¼ כפית טימין
  • ¼ כפית בזיליקום

תערובת תבלינים לדגים 

  •  כף מלח ים
  •  1 כפיות אבקת שום
  •  כפית אורגנו
  •  כפית בזיליקום
  •  כפית טימין
  •  כפית פלפל לבן גרוס דק
  •  כפית פפריקה
  •  ½ כפית גרגרי חרדל
     

תערובת תבלינים לעוף בגריל

הכנת עוף בגריל לא מסובכת: במקור משתמשים בהברשה של מרגרינה(!) מומסת, או שמן קנולה עם הרבה פפריקה ומלח. אתם יכולים לוותר על המרגרינה ולהשתמש בשמן זית.

  •  שתי כפות פפריקה מתוקה·
  •  ½ כפית פלפל שחור גרוס בינוני
  • כפית שמיר מיובש
  •  ½ כפית פפריקה חריפה או צ'ילי 
  •  כפית מלח 
  •  כפית אבקת שום
  •  כפית אבקת בצל

מושחים את העוף בשמן זית ואז מעבדים לתוכו את תערובת התבלינים, בכמות לפי הטעם.

חנויות או דוכני תבלינים? אין בעיה – היכנסו למדריך העסקים של b144 והוסיפו טעם לחיים.