כמה עולה קילו קבב רומני טרי?
עלות קבב טרי יכולה לנוע בין 80-89 ₪.
איך מכינים קבב רומני?
מתכון מומלץ לקבב רומני:
350 גרם בשר טלה (שוק וצלעות), 200 גרם בשר בקר (צוואר), 200 גרם שומן טלה (ליה), ½ ק"ג סינטה טלה חתוכה לרצועות דקות מאוד וארוכות, 1 כפית מלח, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 פלפל חריף קצוץ דק.
אופן ההכנה: תתבלו את הבשר במלח ובפפריקה, תוסיפו את הפלפל הקצוץ והחריף ואז תטחנו במטחנת בשר. עשו את הבשר גוש אחיד וחלקו ל-6. כעת יוצרים על שיפוד מתכת או שיפוד עץ קבב שטוח וארוך. לוקחים את רצועת הסינטה ומשפדים בקצה העליון של השיפוד. מלפפים את רצועת הסינטה מסביב לבשר ומצמידים את הסוף היטב. לאחר מכן, משהים במקרר שעה, כדי שהשומן יתקשה וכל מרכיבי השיפוד יתאחדו. את הצלייה עשו על גריל פחמים ללא רשת וספגו את עודפי השומן.
מה ההבדל בין קבב רומני לקבב מזרחי?
קבב מזרחי מיוחד בכך שיש לו המון סוגים והוא מגיע בשלל צורות, גוונים ודרכי עשיה לפי המקום בו מכינים אותה. בכל מנגל ישראלי תמצאו בדרך כלל את הקבב המזרחי בתיבול בסיסי של: מלח פלפל פפריקה אדומה (חריפה+מתוקה) שום כתוש, הרבה שומן וכמובן פטרוזיליה וכוסברה.
בקבב הרומני, המרכיב הכי דומיננטי שהרומנים שמים בתערובת הבשר הוא שום, והרבה.
ההבדל הנוסף החשוב הוא המרקם האוורירי שניתן לקבב הרומני, בזכות זה שמוסיפים לו סודה לשתייה.
מחיר קבב טרי מבוסס על ממוצע מחירים, והינו בגדר המלצה בלבד.