כמה עולה רואה חשבון לעוסק פטור?
עלות רואה חשבון לעוסק פטור לחודש נעה בין 100 ₪ ל-450 ₪.
ממה מורכב מחיר רואה חשבון לעוסק פטור?
מחיר רואה חשבונות לעוסק פטור כולל בעיקר את הנהלת החשבונות השוטפת והגשת הדוח השנתי.
מה כולל שירות רואה חשבון לעוסק פטור?
רו"ח דואג לעדכון מס הכנסה בגין מקדמות מס הכנסה, מוציא ניכוי מס במקור ואישור ניהול כספים, מעדכן מקדמות ביטוח לאומי על-פי השינויים בעסק ולפי ההכנסות שלו, ליווי וביצוע כל דרישות המוסדות ועמידה על זכויות הלקוח מול המוסדות השונים.
מה זה עוסק פטור?
- עוסק הפטור ממע"מ. המשמעות היא שלאחר פתיחת תיק עוסק פטור לא צריך לשלם מע"מ על העסקאות שהעסק עושה ואסור לו גם לגבות מע"מ מלקוחותיו. מסיבה זו עוסק פטור אינו מוציא חשבוניות מס ללקוחות אלא רק קבלות.
- מחויב לשלם מס הכנסה וביטוח לאומי.
- מחזור העסקאות של העסק שלו אינו עולה על 100,491 ₪ בשנה (הסכום מתעדכן מדי שנה בחוק מס ערך מוסף).
- מי שעוסק במקצועות חופשיים כגון אדריכלים, עורכי דין, רופאים ורואי חשבון אינו יכול להיות עוסק פטור, ללא קשר לגובה המחזור השנתי שלו (מפורט בסעיף 13 לתקנות מס ערך מוסף).
מה היתרונות והחסרונות של עוסק פטור?
-
יתרונות – פטור מדיווחים חודשיים למע"מ, פטור מתשלום מע"מ, פטור מניכוי מס במקור, הנהלת חשבונות פשוטה, אפשר לנהל ספרים לבד, עלות הגשת דו"ח שנתי למס הכנסה דרך רואה חשבון נמוכה משמעותית.
- חסרונות – מבחינה שיווקית ותדמיתית העסק נתפס כקטן וחסר ניסיון, לא ניתן להתקזז על המע"מ של ההוצאות לעסק, יש גופים עסקיים שלא מוכנים לעבוד עם ספק שלא מוציא חשבוניות מס, עלול להיווצר תמריץ של הגבלת עסקאות כדי לא לעבור את תקרת ההכנסות המותרת של עוסק פטור.
מחיר רואה חשבון לעוסק פטור מייצג את טווח המחירים הממוצע בתחום ראיית חשבון. מדובר במחיר בסיסי, הניתן בגדר המלצה בלבד. אין בו כדי לחייב את בעלי העסקים המופיעים באתר והמחיר עשוי להשתנות לפי מורכבות העבודה, גודל התיק וכמות ההכנסות.