פלאפל
(269 תוצאות)פלאפל באזור תל אביב והמרכז(49 תוצאות)
תוצאות נוספותפלאפל באזור ירושלים והסביבה(31 תוצאות)
תוצאות נוספותפלאפל באזור השרון(24 תוצאות)
תוצאות נוספותפלאפל באזור גליל תחתון(18 תוצאות)
תוצאות נוספותפלאפל באזור חיפה הקריות והסביבה(19 תוצאות)
תוצאות נוספותקופונים והטבות
מידע על דוכני פלאפל
פלאפל הוא אולי סוג האוכל המהיר האהוב והפופולרי ביותר בישראל. בכל עיר תמצאו כמה וכמה דוכנים, שתמיד תהיה ביניהם תחרות על איפה מגישים את המנה הטובה ביותר, עם כמה שיותר סלטים או צ'יפס חופשי או פינוקים אחרים. בשנים האחרונות אנחנו רואים אפילו פלאפל בין דוכני אוכל לאירועים, לצד אוכל תאילנדי או (הלהיט האחרון) לחמניות באן.
אומרים שהוא נולד במצרים, ושם מכינים אותו מפול, אבל בארץ נהוג להכין פלאפל מחומוס, לעיתים בתוספת של סויה או לחם או פרורי לחם. גם צורת הקציצה שונה: בעוד שבמצרים מכינים קציצה עגולה ושטוחה, גדולה יחסית, אצלנו מדובר ב"כדורים" שקוטרם בין ארבעה לחמישה סנטימטרים.
רוב המקומות ודוכני הפלאפל מכניסים בתערובת הכדורים עצמה רק חומוס ותבלינים, עם מעט כוסברה או פטרוזיליה. מצד שני, יש מקומות ורשתות שמתגאים בסוגים שונים של פלאפל:
- ירוק – לרוב עם הרבה פטרוזיליה או כוסברה
- חריף – עם צ'ילי אדום, טחון דק
- שומשום – תוספת של זרעי שומשום קלויים קלות, שמעניקים לכדור טעמים קצת מתקתקים, שמזכירים טחינה
איך מגישים את המנה?
בתור אוכל מהיר ולא כתוספת ליד החומוס, למשל, או בדוכני אוכל לאירועים, דוכני פלאפל מוכרים את המנה בפיתה-כיס רגילה, ולרוב לא בלאפה.
בפיתה מורחים חומוס, מכניסים שניים או שלושה כדורים ואז מוסיפים סלט טרי וחמוצים, שלושה כדורים נוספים וטחינה. לעיתים מניחים למעלה כדור נוסף, צ'יפס או תפוח אדמה מטוגן בבלילה.
בסך הכול נהוג שיש שישה כדורים רגילים במנה או חמישה כדורים גדולים. אם מזמינים חצי מנה, מקבלים שלושה כדורים.
מה מגישים דוכני פלאפל בתור תוספות?
בהגשה עצמית תוכלו ליהנות מחמוצים וכבושים שונים, סלטים – לרוב כרוב וסלט ירקות קצוץ , טחינה, חריף ועמבה. המהדרין מציעים גם ירקות טריים חתוכים.