קלינאי תקשורת

(224 תוצאות)

כתבות על קלינאי-תקשורת

התפיסה הרווחת בציבור הישראלי היא שקלינאי תקשורת עוסקים באבחון וטיפול בגמגום ובבעיות דיבור מסוגים שונים בלבד. אחרים סבורים בטעות שהם מטפלים רק בבעיות של צרידות ומלמדים 'כיצד יש לדבר' או להפעיל את הקול, אך המציאות שונה ורחוקה מאוד.

במה עוסקים קלינאי תקשורת?

המומחים בתחום זה (רכישת המקצוע דורשת לימודים אקדמיים וסטאז') עוסקים במגוון שלם של בעיות. אלה כוללות רכישת שפה, הבנת הנקרא או הפרעות בתקשורת שאינן בהכרח מילוליות. הם עובדים הן בצורה עצמאית והן בשיתוף עם מומחים אחרים, כמו פסיכולוגים או מטפלים בשיטות של ריפוי בעיסוק או טיפול באומנות.

העוסקים בנושאי תקשורת אינם מוגבלים רק לטיפול בשכבת גיל מסוימת: קיימים קלינאי תקשורת לילדים, שעוסקים בטיפול ובהדרכת הורים בטיפול בילדיהם, אם הם בעלי קשיים בתחום זה. אחרים עובדים עם מבוגרים או קשישים שנפגעו בתאונה או חוו שבץ שפגע ביכולותיהם המנטליות.

היכן קלינאי תקשורת מקבלים מטופלים לטיפול?

במרפאות פרטיות, בקופות חולים, וכן במוסדות שבהם נמצאים ילדים או מבוגרים עם בעיות כרוניות שיש לטפל בהן. כמו כן ישנן מרפאות שמספקות "שירות עד הבית", במיוחד במקומות בהן אין קליניקות קבועות או שהמטופל אינו נייד.
בנוסף, יש מומחים בקלינאות תקשורת שמועסקים במרפאות רב-תחומיות, שמתמחות בשיקום שמיעה ודיבור באופן כללי, וכפי שציינו עובדים בהן גם מומחים מתחומים אחרים. בנוסף יש מי שעובדים במוסדות חינוך מיוחדים.

כדי להגיע לטיפול אצל קלינאי תקשורת, לדוגמא לשם טיפול בלקויות למידה, יש ברוב המקרים לקבל הפניה מרופא המשפחה בקופת החולים או ממומחה אחר, כגון פסיכולוג. במקרים מסוימים עשויה גם עובדת סוציאלית להפנות לטיפול מסוג זה, הכול בהתאם לעניין.

כדאי לדעת שבישראל יש מחסור במומחים מסוג זה, והתורים, בוודאי לטובים שבהם, עלולים להיות ארוכים.

המשך קריאה